Lopella on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusjärjestelmä, jolloin kiinteistön haltija sopii jätteenkuljetuksesta suoraan jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Paikallisia jätteenkuljetusyrityksiä ovat mm. :

  • Lopen Jätehuolto Timo Ranta, p. (019) 443 488, 0500-486 788
  • Riihimäen Jätehuolto Oy, p.(019) 722 989
  • Rantasen Ajo Oy, p. 040-5906 426, 0400-485 728
  • Janakkalan Jätteenkuljetus Oy, p. (03) 6876 425

Loppi kuuluu Kolmenkierron jätelautakuntaan. Katso lisätietoja Kolmenkierron sivuilta Jätteenkuljetus ja jätetaksat.

Loppi kuuluu Kolmenkierron jätelautakuntaan ja jäteneuvonnasta vastaa Kiertokapula Oy. Ohjeita jätehuoltoon ja lajitteluun löydät täältä. Voit olla neuvontaan yhteydessä puhelimitse 075 753 0011 tai sähköpostilla neuvonta(at)kiertokapula.fi.

Lähimmät kaatopaikat ovat Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Kiertokapula Oy:n Kapulan ja Karanojan kaatopaikat ovat avoinna ma-pe 7-19, osoitteet: Kapulasillantie 10, Hyvinkää ja Karanojantie 145, Hämeenlinna.

Vaarallisten jätteiden ja sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanotto on avoinna keskiviikkoisin 7.30 – 16.00 kunnan varikolla, osoitteessa Ojajoenkaari 94. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Pisteessä otetaan vastaan • maali- ja liuotinjätteet • jäteöljy, öljynsuodattimet ja öljyiset trasselit yms. • jätepolttoaineet • jarrunesteet • romuakut • loisteputket ja -lamput • rikkakasvien ja tuholaisten torjunta-aineet. Huomaa, että rakennusjätettä, muovikanistereita, muovikalusteita, styroksia tai huonekaluja tai kyllästettyä puuta ei oteta vastaan.

Varastonhoitajan tavoitat numerosta 040 330 6353.

Romurenkaita vastaanottavat renkaita myyvät liikkeet. Romuajoneuvot tulee toimittaa valtakunnallisen keräyksen vastaanottopisteisiin. Tiedon lähimmistä pisteistä saa osoitteesta www.autokierratys.fi.

 

 

Kunnan velvollisuus on pitää asemakaava-alueen kadut henkilöautolla ajettavassa kunnossa, joten kunta auraa lumet kadun reunaan. Tätä työtä pyritään tekemään ennakoidusti siten, että myös lumen sulamisen aikaan lumipinnan pehmetessä henkilöautolla ajaminen on mahdollista. Valitettavasti aika-ajoin lumen määrä on melko suuri ja aurattu lumi saattaa kinostua tonttiliittymien eteen. Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa.

Kunnan hallinnoimien väylien kunnossapito toteutetaan pääosin ulkopuolisten urakoitsijoiden toimesta. Mikäli haluat antaa palautetta asemakaava-alueen teiden kunnossapidosta, voit soittaa tekniseen toimeen, 019 758 6046.

Kiinteistön liittymän auki pitäminen eli lumityöt kuuluvat kiinteistölle, riippumatta lumen määrästä.

Kevyen liikenteen väylät ja haja-asutusalueen teiden kunnossapidosta vastaa ELY-keskus. Tienkäyttäjän linjalle voi antaa palautetta ELY-keskuksen kunnossapidettävien teiden kunnosta.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 8 Kyllä 5 Ei 8