Pilkuttimen taukopaikka

Ladut ja ulkoilureitit

Latukartat

Isokorkee
Kirkonkylän peltolatu
Läyliäisten ladut
Vähikkäläntien lenkki (Launonen)
Loppijärven ladut
Topenon valaistu latu
Samoladut
Launosten pururataLopen ulkoilureitit

Infoa retkeilyreiteistä

 

Hämeen Ilvesreitti

Hämeen Ilvesreitti kulkee Hämeen Järviylängön eteläosassa Lopella, Tammelassa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Reitin pituus on kaikkiaan noin 220 kilometriä ja reitti on merkitty maastoon ilvestunnuksin ja sen varrella on levähdyspaikkoja, joilta löytyy mm. laavuja, nuotiopaikkoja, pöytäpenkkiyhdistelmiä ja uimapaikkoja. Ilvesreittiä kunnostetaan ylläpitoprojektin toimesta. Kunnostustyöt toteutetaan Lopen kunnan hallinnoimana ja Hämeen Virkistysalueyhdistyksen yhteistyönä.

Lisätiedot: liikunnanohjaaja Satu Suomalainen p. 040 330 6033 tai satu.suomalainen(at)loppi.fi tai Hämeen Virkistysalueyhdistys maakuntainsinööri Paula Mustonen p. 03 6474 08 tai paula.mustonen(at)hame.fi

Poronpolku

Poronpolku-tapahtuma on järjestetty Lopella jo vuodesta 1965. Tapahtuma kerää vuosittain runsaasti väkeä ulkoilemaan Poronpolku reitille. Reitti on kuljettavissa myös muulloin kuin tapahtumapäivänä, mutta Puneliansalmen ylitys lossilla tai veneellä onnistuu VAIN Poronpolku-päivänä, syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Seuraava Poronpolku järjestetään 25.9.2016.

Suositut päiväretkikohteet

Lopen laavuista on tehty huoltosuunnitelma. Sesonkiaikaan (kesä-syyskuu) laavuja ja tulipaikkoja huolletaan 1-2 viikon välein. Puuhuolto aloitetaan viikolla 16.
Luutaharjun Samo, kuva 1, kuva 2
Iso-Melkutin, kuva Lepakkolaavulta, kuva Iso-Melkutin,
Pilkutin
Pääjärvi, info, kuva, kuva, kuva
Isosuntti, kuva, kuva
Sähkönokka, kuva, kuva

Laavujen huoltosuunnitelmat 2017

Kusema

Yhdysreitti Riihisalon ja Marskin Majan välillä. Kusema on osa Poronpolun reittiä

Muut reitit

Kaartjoen melontareitti
Punelian melontareitti

Samoladut (Luutasuon ladut)

Luutasuon ladut ja matkavaihtoehdot ovat 5 km, 7,5 km, 10 km, 15 km ja 20 km. Lähtöpaikkoja on kaksi: Pilpalantien varressa Luutasuon tienhaarassa (n. 10 km kirkonkylältä) ja Kalato


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 11 Ei 10 Kyllä 11 Ei 10