Yleinen

Haku yksinyrittäjien tukeen avautuu pääsiäisen jälkeen

Haku yksinyrittäjien tukeen koronatilanteen vuoksi avautuu viimeistään pääsiäisen jälkeen. Ohjeet ja hakulomakkeet julkaistaan kunnan verkkosivuilla pääsiäisen jälkeen tiistaina 14. huhtikuuta.

Yksinyrittäjien avustuksessa on kyse 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki koskee yksinyrittäjiä, ja myös kevytyrittäjiä kuten freelancereita, joiden vuotuinen laskutus on vähintään 20.000 euroa tai jotka ovat yrittäjien eläkevakuutuksen piirissä ja joiden toiminta on ollut kannattavaa vuonna 2019. Liikevaihdon lasku 16.3.2020 jälkeen tulee osoittaa kirjanpitoajolla tai vastaavalla. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 31.8.2020 saakka.

Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta löytyy tästä 

Suomen hallitus on linjannut kehysriihessään 8.4.2020 , että yksinyrittäjien tukemiseen kuntien kautta myönnetään 250 milj. euroa. Tämän valtionavustuksen tarkoituksena on kattaa kustannukset, jotka aiheutuvat kunnille koronaepidemian aiheuttaman tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi yksinyrittäjille myönnettävästä avustuksesta. Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020–31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.