Kulttuuri ja vapaa-aika Sivistyspalvelut

Harrastamisen Suomen malli starttaa Lopella

Harrastamisen Suomen mallin mukainen kerhotoiminta käynnistyy Lopella maanantaina 27.9.2021. Koulupäivän yhteydessä toimivat kerhot toteutetaan pilottivaiheessa kolmen taajaman kouluilla: Launosissa, Läyliäisissä ja Lopen Yhtenäiskoululla 3.–9 vuosiluokille. Muille kouluille suunnataan kerhotoiminnan kehittämishankkeen resursseja. Kerhojen ohjemassa on syksyn aikana tanssia, kokkailua ja leivontaa, kädentaitoja sekä monenlaista liikuntaa. Hankkeen alkuvaiheessa kouluilla aloittaa 12 kerhoa.

Yhteistyökumppaneita ja ohjaajia kaivataan lisää

Yhteistyökumppaneina toiminnan järjestämisessä ovat mm. Etelä-Hämeen tanssiopisto, Lopen 4H-Yhdistys, kunnan liikunta- ja nuorisotoimi sekä yksittäiset tuntiohjaajat. Enemmänkin ohjelmaa voitaisiin järjestää joten ohjaajaksi voi edelleen ilmoittautua. Uusia kerhoja voidaan käynnistää koska tahansa lukuvuoden aikana. Lapsille ja nuorille tehtiin viime keväänä kysely, jonka pohjalta kerhoja on pyritty järjestämään vastaamaan heidän toiveitaan. Harrastamisen Suomen mallin hankekoordinaattorina toimii Lopella sivistystoimen asiantuntija Jukka Mursula.

Mikä on Harrastamisen Suomen malli?

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista täältä >> 

Lisätietoja antaa

hankevastaava Jukka Mursula
jukka.mursula(at)loppi.fi, p. 040 330 6222

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.