Alakoulut Koulut Sivistyspalvelut Varhaiskasvatus

Huoltajille 15.3.: Koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen kouluissa ja päiväkodeissa

Koronavirus etenee Suomessa nopeaa vauhtia ja siihen sairastuneiden määrä kasvaa päivittäin. Kunta pyrkii monin eri toimenpitein hidastamaan viruksen leviämistä. Näistä olemme tiedottaneet oppilaiden huoltajia ja koulujen henkilökuntaa kuluvalla viikolla. Seuraavilla toimenpiteillä rajoitetaan koronaviruksen leviämistä Lopen kouluissa ja päiväkodeissa.

Sairaana ei tulla kouluun eikä päiväkotiin

On tärkeää, että tartuntojen ennaltaehkäisyn vuoksi lapsi/oppilas jää kotiin, jos hänellä on vähäisempiäkin flunssan oireita.

Oppilaat jäävät kotiin mahdollisuuksien mukaan

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajien on vallitsevassa tilanteessa sallittua pitää lapsensa poissa päiväkodista tai koulusta, vaikka lapsi ei ole sairas tai häntä ei ole määrätty karanteeniin. Lopen kunta suosittelee tätä menettelyä, mikäli perheillä on tähän mahdollisuus. Kts. ohjeet:

https://loppi.fi/tiedote-varhaiskasvatukseen-osallistuvien-lasten-huoltajille-14-3-2020/

https://loppi.fi/perusopetuksen-korona-tiedote-14-3-2020/

https://loppi.fi/tiedote-koululaisten-aamu-ja-iltapaivatoimintaan-osallistuvien-oppilaiden-huoltajille-14-3-2020/

Päiväkodit ja koulut ovat kuitenkin auki ja opetus jatkuu toistaiseksi normaalisti. Lopen kunnan johtoryhmä ja kunnanhallitus arvioi tilannetta päivittäin. Tiedotamme mahdollisista muutoksista Wilmassa ja kunnan verkkosivuilla.

Kiitämme vanhempia joustavuudesta ja toivotamme jaksamista haastavaan tilanteeseen.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.