Konserni- ja hallintopalvelut Kulttuuri ja vapaa-aika Sivistyspalvelut Sosiaalipalvelut Tekniset palvelut

Kanta-Hämeen epidemiatilanne heikentynyt – maakunta siirtyy leviämisvaiheeseen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 11. marraskuuta 2021 maakunnan koronavirustilannetta ja päätti, että maakunta siirtyy epidemian suhteen leviämisvaiheeseen. Maakuntaryhmä päätti palauttaa maakuntaan toistaiseksi vahvan maskisuosituksen kaikissa sisätiloissa ihmisten parissa liikuttaessa sekä etätyösuosituksen soveltuvilla toimialoilla ja työpaikoilla loppuvuoden ajaksi.

Ryhmä myös muistuttaa, että Kanta-Hämeessä ovat edelleen voimassa myös tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Tartuntatautilain pykälässä 58 c määritellään yleiset hygieniavaatimukset, joita laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on noudatettava:

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen,
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet,
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan,
  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Maski- ja etätyösuositukset takaisin myös Lopella

Lopella koronatilanne on ollut lähiviikkojen ajan rauhallinen, eikä suuria tartuntaryppäitä ole ilmennyt. Maakuntaryhmän suosituksesta Lopella lukiolaisille annetaan kuitenkin vahva maskisuositus. Maakuntaryhmä jättää harkinnanvaraa kunnille yläkoulujen osalta, joten toistaiseksi yläkoululaiset jäävät suosituksen ulkopuolelle. Tilanteen muuttuessa yläkoululaisten suositusta tarkastellaan uudestaan. Maskisuositus otetaan käyttöön myös varhaiskasvatuksessa huoltajille lasten saatto- ja noutotilanteissa sekä heidän asioidessaan yksiköissä. Nuorisotiloilla maskit ovat olleet käytössä koko syksyn ajan.

Lopen kunnan henkilöstö palaa maskien käyttöön kaikilla työpaikoilla. Asumispalveluyksiköissä ja kotihoidon asiakaskontakteissa henkilöstö on käyttänyt THL:n suosituksen mukaisesti maskeja jo aiemmin tänä syksynä. Lisäksi kunnan henkilöstö palaa etätöihin niillä toimialueilla, joilla työtehtävät sen mahdollistavat.

Maskien käytön lisäksi on edelleen tärkeää muistaa käsihygienia ja riittävät turvavälit. Sairaana tulee jäädä kotiin sairastamaan ja tehdä koronavirustaudin arvio Omaolo- palvelussa osoitteessa omaolo.fi. Myös täyden rokotussarjan saaneiden ihmisten kannattaa hakeutua testaukseen, jos kuuluu riskiryhmiin tai työskentelee niiden parissa.

 

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 2 Kyllä 2 Ei 2

Kommentit on suljettu.