Yleinen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä antaa ohjeita tilanteisiin, joissa tartuntojen viranomaisjäljitystä ei enää pystytä tekemään

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 13.1.2022 maakunnan koronavirustilannetta. Omikron-variantin aiheuttaman epidemian huippua ennustetaan tammi-helmikuun vaihteeseen. Tartuntoja todetaan nyt yli 200 päivässä, mutta kaikkia tartuntoja ei enää saada testauksella kiinni ja myös tartuntojen kirjaamisissa on usean päivän viiveitä.

Tällä hetkellä epidemian hallinnan kannalta tartunnanjäljityksellä ei enää pystytä vaikuttamaan tartuntojen leviämiseen ja aiempaa suurempi merkitys on väestön vastuullisella toiminnalla altistuksen tullessa tietoon ja lievilläkin hengitystieoireilla.

Pandemiaryhmä onkin antanut alueen infektiotautien asiantuntijoiden ja tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden johdolla uusia toimintaohjeita niin väestölle kuin koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen käyttöön uudessa tilanteessa.

Lue tästä ohjeita koronavirukseen sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille >>

Lue tästä koronaohjeita kouluille, oppilaitoksille ja varhaiskasvatukseen >>

Lue maakunnan pandemiaryhmän tiedote kokonaisuudessaan tästä >>

Rajoituksille ja suosituksille esitetään jatkoa 24.2.2022 asti

Maakuntaryhmässä käsiteltiin myös voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia. Aluehallintovirastolle esitetään yleisötilaisuuksien rajoitusten jatkamista (max. 10 hlöä sisätiloissa ja 50 hlöä ulkotiloissa) 24.2.2022 asti. Etätyösuositusta ja yksityistilaisuuksien suositusta (max. 10 hlöä) jatketaan helmikuun loppuun ja koulujen ryhmiä koskevaa suositusta niin ikään helmikuun loppuun saakka.

Lasten ja nuorten harrastuksia ei esitetä edelleenkään rajoitettavaksi, mutta tilannetta tarkkaillaan viikoittain.

Penkkareita ja vanhojen tansseja ei suositella tänäkään vuonna järjestettäväksi perinteiseen aikaan helmikuussa. Lopen lukiossa penkkarit järjestetään koulun oppilaille keskusradion välityksellä. Vanhojen tanssit siirtyvät pidettäväksi 12.5.2022.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.