Kulttuuri ja vapaa-aika

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä esittää rajoituksia yleisö- ja yksityistilaisuuksiin

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 25. marraskuuta maakunnan vakavasti heikentynyttä koronavirustilannetta. Ryhmä päätti yksimielisesti esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58 §:n mukaisen määräyksen tekemistä, jolla rajoitettaisiin korkean riskin ja merkittävien yleisömäärien tapahtumia. Ennestään maakunnassa on voimassa valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset, joista voi vapautua koronapassin käyttöönotolla sekä suositukset koskien maskien käyttöä ja etätyötä.

Maakunnan pandemiaryhmä on esittänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastolle yleisö- ja yksityistilaisuuksien osalta seuraavaa:

  • Yleisötilaisuudet sisätiloissa, joissa osallistujilla ei ole omaa istumapaikkaa tai joissa on yhteislaulua tai suurkuoron laulantaa sekä tanssilavoille ja tanssisaleihin osallistujamäärän raja on 50 osallistujaa ja korkean riskin tapahtumien osalta 20 osallistujaa.
  • Yksityistilaisuudet suositellaan rajattavaksi 20 henkilöön.

Rajoitukset päätettiin ottaa Lopen kunnan järjestämissä tapahtumissa käyttöön jo ennen AVI:n päätöstä. Näin ollen 28.11.2021 pidettäväksi suunniteltu Antin Adventti –tapahtuma sekä Itsenäisyyspäivän aaton iltamat 5.12.2021 perutaan. Lopen kunnan valmiusjohtoryhmä katsoi, ettei näitä tapahtumia voida järjestää koronaturvallisesti.

Lue tästä maakunnan pandemiaryhmän tiedote (25.11.2021)

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.