Kulttuuri ja vapaa-aika liikunta

Komion esteettömän reitin rakentaminen lähestyy loppusuoraa

esteetön ulkoilureitti Komion luonnonsuojelualueellaLopen kunta tekee Uudenmaan ELY-keskuksen lähivirkistysalueiden kunnostamishakkeen avulla Komion luonnonsuojelualueelle ensimmäistä esteetöntä reittiä. Hankeen toisella osuudella tehdään taukopaikkojen kunnostamista Hämeen Ilvesreitin osuuksilla.

Kesäkuussa ja heinäkuussa on tehty maanrakennustyöt esteettömällä reitillä, ja nyt elokuussa on käynnistetty reitin puurakentaminen. Reitille tulee levähdyspaikoille muutamia penkkejä, esteetöntä siltaa ja taukopaikalle pöytäpenkki yhdistelmiä ja nuotiolle erikorkuisia penkkejä. Nuotiokehällä jätetään yksi sivu auki, mahdollistamaan pyörätuolilla pääsy nuotiolle. Metsähallitus aloittaa esteettömän huussin rakentamisen viikolla 33. Uusien opastetaulujen saapuminen venyy näillä näkymin pidemmälle syksyyn, mutta reitin opasteviitat pyritään saamaan elo-syyskuun aikana maahan.

Kun hankkeen ensimmäinen osa valmistuu, ryhdytään kunnostamaan taukopaikkoja Hämeen Ilvesreitin varrella. Taukopaikkoja ja niiden rakenteita kunnostetaan Lopen kunnassa Sähkönokalla, Isokorkealla, Huhtalassa, Pilkuttimella, Kalamajalla ja Melkuttimilla.  Kunnostaminen on pääsääntöisesti kattojen uusimista, rakennusten nostamista, uusien pöytäpenkki yhdistelmien tekemistä ja mutaisten maa-alueiden sorastamista.  Hanke loppuu tämä vuoden lopussa.

Hankkeen kustannukset ovat kokonaisuudessaan 60 000 € ja toteuttamisaikataulu 27.11.2020 – 31.12.2021.

Yle Hämeenlinnan toimitus kävi tutustumassa esteettömään reittiin ja haastatteli liikunnanohjaaja Satu Suomalaista.

Kuuntele juttu tästä >>

Suosittu retkeilykunta Loppi saa ensimmäisen esteettömän ulkoilureitin >>

Lisätietoja hankkeesta antaa

Tuula Pirinen
kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö
019 758 6035
040 330 6035
tuula.pirinen (at) loppi.fi

Satu Suomalainen
liikunnanohjaaja
040 716 6235
satu.suomalainen (at) loppi.fi

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.