Kulttuuri ja vapaa-aika

Koronarajoitukset liikuntatilojen käyttäjille ajalle 11.-31.12.2021

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 9.12.2021 antaman päätöksen mukaisesti Lopen kunnan liikuntasaleissa (Elmola, Loppisali, Läyliäisten liikuntasali ja Launosten liikuntasali) toimivien seurojen ja yksityisten henkilöiden tulee ottaa käyttöön koronapassi, jos salivuorolle osallistuu yli 10 henkilöä. Koronapassi pitää tarkastaa yli 16-vuotiailta henkilöiltä, kun he saapuvat tilaan. Suositellaan, että yleisöä ei tulisi ottaa ottelu- ja harjoitustapahtumiin. Myöskään vanhempia ei suositella otettavaksi katsomoon seuraamaan lasten harjoituksia/otteluita. Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei  estä harrastamista, vaan toimintaa voi jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Alle 16-vuotiaiden osallistumista ei rajoiteta, vaikka järjestäjä edellyttäisi muilta osallistujilta koronapassia.

Ryhmät/ joukkueet pidetään erillään toisistaan mahdollisuuksien mukaan ja ryhmäkoot mahdollisimman pieninä. Seurat voi joutua rajoittamaan ryhmäkokoja turvavälien pitämiseksi. Käsiä tulee pestä usein ja käyttää käsidesiä. Lisäksi suositellaan maskien käyttöä. Harrasteryhmien osallistujien yhteystiedot ja tapahtuman aika on kirjattava jokaisen kerran yhteydessä korontartunnan jäljityksen mahdollistamiseksi.

Koska Elmolan kuntosalilla ei ole valvontaa, eikä koronapassin tarkastusta voida tehdä, saa salissa harjoitella samanaikaisesti korkeintaan 10 henkilöä samanaikaisesti ajalla 11.-31.12.2021. Mikäli ilmenee, että kuntosalilla ylitetään 10 kävijän määrä, joudutaan kuntosali sulkemaan kokonaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskevan päätöksen, jolla koronarajoituksia ulotetaan erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käyttöön. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös on voimassa 11.-31.12.2021, ja se koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, esimerkiksi kauppoja, urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita.

Päätöksen mukaan asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden pitää järjestää toiminta niin, että asiakkaiden tai toimintaan osallistuvien henkilöiden tai seurueiden välisten lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Vaihtoehtona koronarajoituksille rajoitusten kohteina olevat toimijat voivat edellyttää asiakkailtaan tai osallistujilta koronapassin näyttöä.

Lue AVI:n tiedote kokonaisuudessaan täältä >>
Täältä löydät ohjeet koronapassin lataamiselle >>
Tietoa koronatodistuksen lukijan tietoturvasta >>


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.