Alakoulut Koulut Lukio Sivistyspalvelut Yläkoulut

Koulutoimen tiedote huoltajille 16.3.2020

Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta asti. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta. 

Tiistaina 17.3.2020 koulut toimivat kaupungin ja kuntien aiempien antamien ohjeistusten mukaisesti. Tiistain aikana Riihimäen kaupungin, Hausjärven ja Lopen kuntien johtoryhmät ja opetustoimet valmistelevat valtionneuvoston ohjeistuksen toimeenpanoa 18.3.2020 alkaen.  

  • Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.
  • Koulujen tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin.
  • Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1. – 3. luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Huoltajilta toivotaan yhteydenottoa mahdollisimman pian oman koulun rehtorille tai esiopetusyksiön esimiehelle, mikäli huollettava tarvitsee esi- tai perusopetusta ylläolevien kriteerien mukaisesti.   

Valtionneuvoston linjaus:
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410845/valtioneuvoston-linjaus-suosituksista-varhaiskasvatuksen-esiopetuksen-perusopetuksen-lukio-ja-ammatillisen-koulutuksen-korkeakoulutuksen-vapaan-sivist 

 Lisätietoja antaa;

Sivistysjohtaja Mika Silvennoinen, Lopen kunta, puh. 040 330 6030
S
ivistysjohtaja Esa Santakallio, Riihimäen kaupunki, puh. 040 330 4450
Sivistysjohtaja Joonas Riihimäki, Hausjärven kunta, puh. 040 549 7988OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.