Tekniset palvelut Ympäristö

Kunnan ympäristönsuojelu siirtyy sähköiseen asiointiin

Lopen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on siirtynyt lupien ja ilmoitusten käsittelyssä sekä neuvonnassa sähköiseen asiointiin. Sähköinen asiointi sujuvoittaa lupien käsittelyä ja antaa mahdollisuuden hakea lupaa viikonpäivästä tai kellonajasta riippumatta.

Luvan- tai ilmoituksenvaraista toimintaa ovat mm. ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttava toiminta, maa-ainesten ottaminen sekä melua ja tärinää aiheuttava tilapäinen toiminta.

Lupahakemukset ja –ilmoitukset otetaan sähköisesti vastaan 1.1.2022 alkaen osoitteessa www.lupapiste.fi. Palveluun rekisteröidytään ensimäistä kertaa omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rekisteröinti on maksuton. Lupien ja ilmoitusten käsittelystä peritään maksu. Lupapisteen neuvontapalvelun kautta voi kysyä ennakkoneuvoja jo ennen hakemuksen jättöä.

Ympäristönsuojeluviranomaisen neuvontapalvelut ja lupakäsittely hoidetaan sähköisesti lupapiste.fi palvelun kautta, sähköpostikyselyt ja paperihakemukset kuuluvat menneeseen aikaan. Lupapisteessä keskustelu ja asian käsittelyvaiheet ovat kootusti osapuolten nähtävissä. Neuvontapyynnön voi helposti muuttaa lupahakemukseksi, jos sitä tarvitaan. Lupapisteen neuvontapalvelu ohjaa luvan tarvitsijaa hakemaan oikean sijainnin kartalta ja kuvaamaan lupa-asian yksityiskohtaisesti ja selkeästi.

Lisätietoja antaa

Maija Ylinen
Ympäristöpäällikkö
040 842 6986
maija.ylinen (at) loppi.fi

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.