Yleinen

Kunnantalolle on hankittu defibrillaattori

Kunnantalolle (Yhdystie 5) on hankittu defibrillaattori eli sydäniskuri. Laite on sijoitettuna näkyvälle paikalle ala-aulaan sisäänkäynnin viereen. Sydäniskurin käyttö on helppoa, sillä laite opastaa käyttäjäänsä eikä sen käyttäjä tarvitse edeltävää koulutusta.

Sydäniskurin käyttö

Laita sydäniskuri päälle painamalla virtapainiketta ja/tai avaamalla laitteen kansi Seuraa laitteen ohjeita. Yleensä laite ohjeistaa tarkistamaan autettavan hengityksen ja hälyttämään apua soittamalla hätänumeroon 112. Varmista, että nämä toimenpiteet on tehty. Varmista myös, että joku antaa autettavalle painelu-puhalluselvytystä koko ajan tauotta.

  • Avaa laitteen mukana tuleva elektrodipakkaus ja ota elektrodit esille. Poista mahdollinen suojamuovi elektrodin liimapinnasta.
  • Aseta laitteen liimaelektrodit autettavan paljaalle iholle laitteen ohjeiden mukaisesti (yleensä elektrodipakkauksessa on kuva elektrodien kiinnittämiseksi). Mikäli laitteen elektrodipakkauksessa tai kantolaukussa on sakset, käytä saksia vaatteiden poistamiseen ylävartalolta.
  • Kun laite käskee olemaan irti potilaasta varmista ettei kukaan elvytä potilasta tai ole muutoin kiinni potilaassa (kädet tai jalat eivät koske potilasta).
  • Jos laite käskee antamaan iskun painamalla iskupainiketta, sano kuuluvalla äänellä ”IRTI”, tarkista silmämääräisesti ettei kukaan ole kiinni autettavassa ja paina sen jälkeen laitteen iskupainiketta.
  • Jatka elvytystä välittömästi iskun jälkeen kunnes ammattiapu saapuu paikalle.

Elvytyksen voi lopettaa kun ammattiapu ottaa vastuun tai jos autettava virkoaa. Jos autettava virkoaa, autettavan tulisi pysyä levossa liikkumatta. Tarpeeton liikkuminen voi aiheuttaa sydänpysähdyksen uudelleen.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.