Sivistyspalvelut

Läyliäisten koulussa todettu koronatartunta koulun oppilaalla – tiedotetta päivitetty klo 13

Tiedotetta päivitetty klo 13 koulukuljetuksessa altistuneiden osalta.

Läyliäisten koulun 4. luokan oppilaalla on todettu koronatartunta lauantaina 23.1.2021. Tartunnan saaneen oppilaan lisäksi 14 vuorokauden karanteeniin siirtyy altistuneita 4. luokkien 32 oppilasta ja 2 opettajaa.

Karanteenipäätös on tehty terveysviranomaisen toimesta ja päätöksestä on oltu yhteydessä oppilaiden huoltajiin. Karanteenipäätös ei aiheuta koulun muille oppilaille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä. Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tee oirearvio sähköisesti Omaolo.fi

Läyliäisten koulun 4. luokkalaisten lisäksi koulukuljetuksissa on altistunut kaksi Päiväkoti Pellavan esiopetusryhmän, seitsemän Läyliäisten koulun, sekä yksi Kirkonkylän koulun oppilasta. Karanteeni tulee koskemaan myös koulukuljetuksia hoitavan liikennöitsijän kuljettajia.

.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen. Terveyskeskus on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa viimeistään maanantaina 25.1.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.
Karanteeniin asetetuille toimitetaan tarvittaessa virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja antaa

avoterveydenhuollon ylilääkäri Minna Mantila puh. 019 758 5937
minna.mantila(at)riihimaki.fi

sivistysjohtaja Mika Silvennoinen, Lopen kunta, p. 019 758 6030
mika.silvennoinen(at)loppi.fi

 


,
Päivitetty: ,

Asiasanat: korona koronatar

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1

Kommentit on suljettu.