Kirjasto

Lehtisalin käyttö omatoimikirjastona

Kirjaston lehtisali on avoinna omatoimikäytössä:

ma – pe                          8 – 20

la – su                             8 – 18

Käyttösäännöt

Omatoimiaikana kirjaston lehtisali on käytettävissä ilman henkilökuntaa.

Omatoimikirjastoon pääsee Lopen kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla (sama tunnusluku kuin verkkokirjastossa). Tunnusluvun saa kirjastosta. Henkilökunta opastaa omatoimikirjaston käytössä.

Omatoimikirjastoon on 15 vuoden ikäraja. Alle 15-vuotiaat voivat asioida kirjastossa palveluaikoina ja omatoimiaikana huoltajan kanssa.

Kirjastokortti syötetään kirjaston pääoven vieressä olevaan lukijalaitteeseen ja näppäillään henkilökohtainen tunnusluku.

Jokaisen omatoimikirjaston käyttäjän on kirjauduttava sisään. Henkilökunta voi tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä kirjaston käyttäjän, sekä tilastoida kävijät. Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen ovi avautuu sähköisesti ja järjestelmä ottaa kuvan asiakkaasta.

Asiakkaan tulee varmistaa, ettei kirjastoon tule samalla oven avauksella muita asiakkaita. Jos huoltaja vierailee kirjastossa lasten kanssa, riittää että vain huoltaja rekisteröityy. Asiakkaan on poistuttava kirjastosta viimeistään ennen omatoimiajan päättymistä. Ohjeet tulevat kaiuttimien kautta automaattisesti. Omatoimikirjaston aukioloajan päättyessä aktivoituu kirjaston normaali kulunvalvonta ja murtosuojaus.

Palveluajan päättyessä asiakkaiden on poistuttava kirjastosta ja kirjauduttava sisään ulko-oven lukijalaitteella voidakseen jatkaa oleskelua kirjastossa. Kirjaston henkilökunta opastaa asiakkaita poistumisessa ja uudelleen kirjautumisessa.

Kopiointi ja tulostus eivät ole mahdollisia lehtisalin omatoimiaikana.

Kirjaston tiloissa on käyttäydyttävä asiallisesti. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, jonka käytössä sovelletaan tietosuojalakia (1050/2018).

Kirjastoa valvotaan etäyhteydellä. Mahdollisiin häiriötilanteisiin puututaan. Alaikäisten kohdalla otetaan yhteyttä huoltajiin. Omatoimikirjaston asiakkaat ovat velvollisia korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Myös vahingontekijän sisään päästänyt voi joutua vastuuseen. Kirjaston käyttöoikeuden menettämisestä on säädetty Lopen kirjaston käyttösäännöissä. Turhista hälytyksistä peritään asiakkaalta korvaus.

Henkilökunnan paikalla ollessa kirjasto ja Rosamunda palvelevat tavalliseen tapaan.

Tervetuloa!


,

Asiasanat: kirjasto

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.