Yleinen

Lopella lievennetään koronarajoituksia vapun jälkeen

Maakunnan pandemiaryhmä käsitteli viikolla 16 koronavirustilannetta ja rajoitusten asteittaista purkamista.

”Edelleen rajoituksia ja suosituksia tulee purkaa vaiheittain ja seurata epidemiatilanteessa tapahtuvia muutoksia tarkasti. Nyt maakuntaryhmä päätti keventää suosituksiaan nuorten ryhmäharrastustoiminnan, yksityistilaisuuksien osallistujamäärän ja julkisten tilojen käytön osalta. Jos kehitys jatkuu myönteisenä, aikuisten ryhmäharrastustoimintaan voidaan palata seuraavilla viikoilla”, kertoo maakuntaryhmän vt. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Lue tästä pandemiaryhmän tiedote 21.4.2021

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta laajenee

Nuorten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista 26.4.2021 alkaen vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien osalta, noudattaen OKM:n ja lajiliittojen ohjeistuksia. Linjauksella mahdollistetaan myös A-juniorijoukkueiden ryhmäharrastustoiminta, jossa mukana myös yli 18-vuotiaita nuoria.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on edelleen tauolla. Liikuntatoimen senioriliikunta siirtyy 3.5.2021 alkaen ulkotiloihin.  Kokoontumispaikoista ja sisällöistä tiedotetaan tarkemmin kunnan verkkosivuilla.

Kunnankirjasto palvelee normaalisti 3.5.2021 alkaen

Kunnankirjasto on avoinna normaalisti 3.5. alkaen. Asiakasmäärä kuitenkin rajataan 10 henkilöön kerralla.  Lisäksi lehtienlukusali avataan seuraavin ehdoin:

  • Lukusali on avoinna kirjaston aukioloaikoina, omatoimikäyttö on toistaiseksi vielä suljettuna
  • Tilassa tulee käyttää kasvomaskia.
  • Huolehditaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta ja tullaan vain täysin terveenä paikalle.

Kirjastoautoon otetaan 3.5.2021 alkaen kerrallaan kolme henkilöä. Autossa asioidessa tulee käyttää kasvomaskia.

Nuorten kerhotoimintaa avataan rajoitetusti

Nuorisotoimen kerhotoiminta käynnistyy viikolla 17. Kerhoissa voi olla yhtä aikaa maksimissaan 10 henkilöä mukaan lukien ohjaajat. Avoin toiminta jatkuu edelleen verkkopalvelu Discordissa. Lisäksi jatketaan jalkautuvaa nuorisotyötä. Nuoriso- ja vapaa-aikaohjaajat ovat myös nuorten tavoitettavissa puhelimitse sekä sosiaalisen median kautta.

Lievennyksiä tilaisuuksien kokoontumisrajoituksiin

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärää nostetaan 1.5.2021 alkaen kuudesta henkilöstä maksimissaan 10 henkilöön. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto tiedotti 22.4.2021, että myös yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia lievennetään 10 henkilöön. Rajoitukset ovat voimassa 1.-16.5.2021.

Lue tästä Aluehallintoviraston tiedote 22.4.2021

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.