Yleinen

Lopella puretaan koronatilanteesta johtuneita rajoituksia

Lopen kunta purkaa koronapandemian hillitsemiseksi tehtyjä rajoituksia Suomen hallituksen linjausten mukaisesti ja kuntalaisten terveys edellä. Tähän tiedotteeseen on koottu tietoa rajoitusten purkamisen aikatauluista niiltä osin kuin tietoa tällä hetkellä on saatavilla. Osassa toimintoja kunta odottaa vielä tarkempia ohjeita aluehallintoviranomaiselta ja niitä tarkennetaan myöhemmin.

Vaikka toimintojen rajoituksia puretaan, ei koronapandemia ole ohi. Turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa on syytä noudattaa edelleen. Kaikkiin toimintoihin osallistutaan vain terveenä

Ensimmäisten joukossa rajoitukset päättyivät kunnankirjastossa, jossa aloitettiin kirjojen uloslainaaminen jo torstaina 7.5. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjastosta voi noutaa etukäteen varaamansa aineiston kirjaston aulasta.  Kirjaston muut palvelut mukaan lukien omatoiminen lehtisali eivät ole käytössä. Kirjasto on siis muilta osin edelleen suljettu. Voit tehdä varauksia sähköpostitse osoitteeseen loppi.kirjasto(at)loppi.fi, puhelimitse p. 019 758 6320 tai verkkokirjaston kautta. Kirjasto on avoinna ma, ke, to ja pe klo 12-16 ja ti klo 12-18.

Kirjastossa sisällä voi asioida maanantaista 1. kesäkuuta alkaen kesäaukioloaikojen mukaisesti. Kirjastoauton liikennöinin aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin.  Fallesmanni-sali avataan taidenäyttelykäyttöön, yleisötapahtumia ei kirjastossa edelleenkään järjestetä.

Peruskoululaiset palaavat lähiopetukseen 14.5. jonka jälkeen etäopetusta ei järjestetä. Riskiryhmiin kuuluvien oppilaiden poissaolo on mahdollista hoitavan lääkärin kirjallisen lausunnon perusteella. Lopella kouluissa ei siirrytä vuorolukuun. Turvallisen koulupäivän takaamiseksi opetusjärjestelyissä hyödynnetään koulutilojen lisäksi muita lähialueen tiloja ja ympäröivää luontoa. Koulukyydit hoidetaan pääasiassa normaalisti huomioiden turvallisuusnäkökohdat siinä määrin kun se on mahdollista. Huoltajille on lähetetty kysely opetusjärjestelyjen, kouluruokailun ja koulukuljetusten toteuttamiseksi loppukevään osalta.

Rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat voimassa toistaiseksi. Hoivayksiköihin on hankittu kevään aikana tablettitietokoneita, joiden avulla asukkaat voivat olla yhteydessä omaisiinsa skype- ja facetime puheluiden välityksellä.

Liikunta- ja nuorisotoimen kesätoiminta toteutetaan suunnitellun mukaisesti. Vuonna 2009-2013 syntyneille suunnatut  päiväleirit pidetään 22.-26.6. ja 29.6.-3.7. Kesäkuun aikana järjestetään myös maksuttomia toimintapäiviä Lopen kylillä ja taajamissa. Kuntalan nuorisotilan avaamisesta kesäksi tiedotetaan tarkemmin kun Aluehallintovirasto on antanut ohjeistukset. Kesätoiminnasta julkaistaan erillinen tiedote lähipäivinä, jolloin avataan myös ilmoittautuminen päiväleireille. Kesäuimakoulujen toteuttamisesta tiedotetaan, kun selviää onko Tervakosken uimahalli auki.

Elmolan kuntosali avataan 1.6. Kuntosalilla tulee noudattaa tarkkaa käsihygieniaa ja treenaamaan tullaan vain terveenä. Salilla ei ole valvontaa joten käyttäjien tulee huolehtia ettei tila pääse ruuhkautumaan liikaa. Ensimmäisellä käyttöviikolla pukutilat eivät ole vielä käytössä.

Kuntosalin kulkuavaimeen lisätään voimassaoloaikaa kuntosalin avaamiseen asti. Avainta voi käyttää normaalisti, kun kuntosali aukeaa, eikä sitä tarvitse uudelleen tulla aktivoimaan. Jos haluat palauttaa avaimen, pudota se kirjaston oven oikealla puolella olevasta lehtiluukusta. Lisätietoa liikuntatoimi Mira Sydänmaa p. 040 330 6033 tai mira.sydanmaa(at)loppi.fi.

Ulkoliikuntapaikat ovat Lopella olleet käytössä myös poikkeusolojen aikana. Lisätietoa kuntoradoista ja muista liikuntapaikoista löytyy täältä >> . Treenivinkkejä facebookissa @Lopen liikunnanohjaaja Satu ja @Lopen kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi.

Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi niissä työpaikoissa, joissa etätyö on mahdollista. Tämän hetken tiedon mukaan hallitus arvioi tilannetta etätyön suhteen kesän lopulla. Kunnantalolla asioidaan toistaiseksi vain sopimalla tapaamisesta ennakkoon. Palvelupiste Rosamunda kunnankirjastossa avautuu 1.6.

Muihin hallituksen linjauksiin voi tutustua valtioneuvoston sivulla: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-linjasi-suunnitelmasta-koronakriisin-hallinnan-hybridistrategiaksi-ja-rajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta

 


,

Asiasanat: korona

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.