Yleinen

Lopen kunta jatkaa voimassa olevia rajoituksia ainakin 17.1.2021 asti

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta kokouksessaan 17.12.2020. Ryhmän arvion mukaan maakunta on edelleen vahvasti epidemian leviämisvaiheessa, vaikka tilanne vaihtelee alueittain. Tilanteen vuoksi ryhmä suosittelee tällä hetkellä voimassa olevien rajoitusten jatkamista 17. tammikuuta 2021 asti. Pandemiaryhmä arvioi tilannetta uudelleen loppiaisen jälkeen.

Suositukseen perustuen jatketaan voimassa olevia rajoituksia 17.tammikuuta 2021 asti

 • Lopen lukiossa jatketaan hybridi-opetuksessa siten, että abiturientit ovat lähiopetuksessa ja 1. ja 2. vuosiluokka vuoroviikoin etäopetuksessa. Mikäli epidemiatilanne edelleen vaikeutuu tavalla, joka edellyttää siirtymistä etäopetukseen, siitä annetaan suositus erikseen. Lisäksi jatketaan kasvomaskien täysimääräistä käyttöä sekä opettajien että opiskelijoiden keskuudessa sekä lukiossa että yläkoulussa. Maskisuositus koskee myös varhaiskasvatuksen henkilöstöä.
 • Kunnan järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan eli Lopen opiston ja liikuntatoimen ryhmien sulkutoimia jatketaan. Etänä järjestettäviä kursseja ja muuta etänä järjestettävää ohjaustoimintaa jatketaan niissä ryhmissä missä se on mahdollista.
 • Kunnan hallinnoimien liikunta- ja harrastetilojen käyttöä rajoitetaan. Rajoitus koskee tällä hetkellä Liikuntahalli Elmolaa ja Kuntalaa. Lisäksi Elmolan kuntosali on edellen suljettu kaikilta käyttäjiltä.
 • Kirjasto on toistaiseksi avoinna normaalisti mutta ylimääräistä oleskelua kirjaston tiloissa on hyvä välttää. Lukusali on suljettu.
 • Vierailut asumisyksiköissä järjestetään turvallisesti ulkona ja soveltuvin osin yksikössä. Ennen vierailua tulee olla yhteydessä henkilöstöön. Vierailun aikana noudatetaan erityistä hygieniaa ja noudatetaan turvavälejä.
 • Kunnantalo on suljettu ja siellä voi asioida vain ajanvarauksella. Palvelupiste Rosamunda on avoinna kirjaston aukioloaikoina
 • Kunnan nuorisotilat kirkonkylällä, Läyliäisissä ja Launosissa ovat suljettuina. Nuortenillat järjestetään verkkopalvelu Discordissa.  Vuoden viimeiset Discord-illat pidetään tiistaina 22.12. ja keskiviikkona 23.12. klo 14-18 ja jatkuvat viikolla 2. Lisäksi nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse sekä sosiaalisen median kanavissa.
 • Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi, eikä niihin osallistumista suositella.
 • Yleisötilaisuuksien osalta suositellaan niin ikään pidättäydyttävän yli 10 henkilön tilaisuuksista. AVI on antanut asiasta määräyksen 10.1.2021 asti.
 • Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana Kanta-Hämeestä muualle suositellaan välttämään.
 • Kaikissa avoinna olevissa tiloissa tulee noudattaa erityisen tarkkaa hygieniaa ja huolehtia turvavälistä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

 


,

Asiasanat: korona

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.