Kulttuuri ja vapaa-aika Liikunta liikunta

Lopen kunta linjaa suosituksia aikuisten ryhmäliikuntatoiminnasta

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa rajoituksia aikuisten ryhmäharrastustoimintaan sisätiloissa 28.10.2020 alkaen. Lopen kunta on tehnyt linjauksia Kanta-Hämeen pandemiaryhmän antamien suositusten pohjalta aikuisten ryhmätoimintaan.  Lue Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositus kokonaisuudessaan tästä >>

Liikuntaryhmien toiminta kunnan hallinnoimissa tiloissa

Liikuntasali Elmolassa pyritään jatkamaan aikuisten viikoittaista ryhmätoimintaa toistaiseksi. Ryhmäkoot tulee pienentää tarvittaessa alle kahteenkymmeneen suositusten mukaisesti. Mahdollisuuksien mukaan harrastusryhmien vaihtuessa salivuorojen välillä on hyvä pitää 15 minuutin tauko. Seuraava ryhmä ei voi mennä saliin, ennen kuin edellinen on poistunut.

Salivuoron aikana käytetään korkeintaan kahta pukuhuonetta/ryhmä ja suositaan viikoittain samoja pukuhuoneita samojen henkilöiden kanssa. Mikäli salivuoroja on yhtä aikaa useampi, pukuhuoneita tulee käyttää yksi pukuhuone/ryhmä. Lisäksi suositellaan, että suihkussa käydään kotona. Katsomossa ja Elmolan sisätiloissa yli 15 vuotiaiden tulee käyttää maskia. Urheilusuoritusten aikana valmentajat käyttävät omaa harkintaa maskin käytössä. Omalle salivuorolle tullaan täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

Turnaukset, ottelut ja muut tapahtumat

Turnauksien, yksittäisten otteluiden ja tapahtumien aikana tulee toimia seuraavasti:

  • Paikallaolijoista kerätään nimilista ja puhelinnumerot mahdollisen tautiketjun jäljittämistä varten. Tietoja saa säilyttää kaksi viikkoa.
  • Käsiä pestään ja käsidesiä käytetään mahdollisimman usein, vähintään tullessa ja poistuessa.
  • Kuntosalin käytävään eikä pukuhuoneisiin saa mennä, näin turvataan kuntosalikävijöiden turvallisuus.
  • Järjestävän seuran tai joukkueen tehtävänä on huolehtia turvallisuus katsomossa, pukutiloissa ja salissa, tarvittaessa on pohdittava voiko ottelua tai turnausta järjestää suositusten mukaisesti.
  • Turnausten ja suurien tapahtumien aikana ei suositella yleisön päästämistä paikalle.
  • Sisätiloissa tulee käyttää maskia muutoin kuin urheilusuorituksen aikana.
  • Puffettien tarpeellisuutta tulee tarkastella todella harkiten.

Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten pienimuotoisia turnauksia voidaan pitää rajoitukset tarkoin huomioiden. Katsomot tulee rajata erikseen ja pelaajalta mukana saa olla vain yksi huoltaja (1 huoltaja/ pelaaja).  Katsomossa tulee käyttää maskia. Alakertaan voivat mennä vain pelaajat ja joukkueen välttämättömimmät toimihenkilöt, ei huoltajat. Lisäksi tarpeetonta oleskelua sisätiloissa tulee välttää.

Liikuntatoimen järjestämät liikuntaryhmät

Liikuntatoimen liikuntaryhmien toiminta jatkuu normaalisti. Syksyllä tehdyt alle 20 henkilön ryhmäkoot sallivat ryhmien jatkumisen. Tervakosken uimahallin saunat on poistettu vesijumpparyhmien käytöstä 29.10.2020 alkaen suositusten mukaisesti.

Lisätietoja antaa

Mira Sydänmaa
liikuntasuunnittelija
040 330 6033
mira.sydanmaa (at) loppi.fi

Satu Suomalainen
liikunnanohjaaja
040 716 6235
satu.suomalainen (at) loppi.fi

Lue myös Lopen opiston kurssitoiminta jatkuu erityisjärjestelyinOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.