Kulttuuri ja vapaa-aika Liikunta liikunta

Lopen kunta sai 30 000 € valtionavustusta lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen

Lopen kunnalle on myönnetty Uudenmaan ELY-keskukselta 30 000 € avustusta ulkoilualueiden – ja reittien kunnostamiseen. Avustuksen käyttötarkoitus on Hämeen Ilvesreitin taukopaikkojen kunnostus ja palvelutason parantaminen sekä Komion luonnonsuojelualueen virkistysrakenteiden kehittäminen.

Hankkeessa on kaksi kokonaisuutta, johon avustus käytetään:
1) Komiolle, Luutalammin rantaan rakennetaan esteetön ulkoilureitti, taukopaikka muutetaan esteettömäksi ja tehdään uudet opasteet reitille.
2) Hämeen Ilvesreitin Lopen kunnan alueella olevat taukopaikat kunnostetaan.

Hämeen Ilvesreitillä kunnostetaan palvelurakenteita mm. Pilkuttimen laavulla, Isokorkeen taukopaikalla, Melkuttimen laavuilla, Sähkönokassa, Kalattomalla ja Huhtalassa. Kunnostamisen aikana tehdään rakennusten nostoja, parannetaan laavujen ja huussien kattoja, uusitaan pöytäpenkki yhdistelmiä, nuotioiden ritilöitä ja korjataan nuotioiden rakenteita. Taukopaikoille tuodaan tarvittaessa maa-ainesta, jolla parannetaan märkiä kohtia.

Hankkeen kustannukset ovat kokonaisuudessaan 60 000 € ja toteuttamisaikataulu 27.11.2020 – 31.12.2021. Hankkeessa on aloitettu Komion esteettömän reitin suunnittelu ja kilpailutuksen käynnistäminen pyritään tekemään mahdollisimman pian.

Lisätietoja hankkeesta antaa

Satu Suomalainen                                            Tuula Pirinen
liikunnanohjaaja                                               kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö
puh. 040 716 6235                                            puh. 040 330 6035
satu.suomalainen (at) loppi.fi                         tuula.pirinen (at) loppi.fi

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.