Kansalaisopisto Kulttuuri ja vapaa-aika

Lopen kunta sulkee tilat myös lasten ja nuorten ryhmäharrastusten osalta

Tiedotetta muokattu 25.1.2021 klo 17

Koronatilanteen huononnuttua myös Lopen kunnan alueella, sulkee kunta hallinnassaan olevat harraste- ja liikuntatilat 25.1.2021 alkaen 19.2.2021 asti.

Rajoitus koskee ryhmäharrastuksia, yksilöopetus esimerkiksi soitonopetuksessa on edelleen mahdollista kunnan tiloissa. Kunta vetoaa myös yksityisiä toimijoita toimimaan sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti. Harrastusten järjestäjiä vedotaan järjestämään mahdollinen ulkona tapahtuva toimintansa huolellisesti turvatoimia noudattaen 10 henkilön ryhmissä.

Kunta tiedotti 20.1.2021 ottavansa käyttöön Kanta-Hämeen pandemiaryhmän antamat uudet suositukset, lukuunottamatta lasten ja nuorten harrastuksia koskevia rajoituksia. Lue tiedote tästä >>
Lopella on ilmennyt viikon 3 loppupuolella tartuntaketjuja. Lisääntyneiden tartuntojen vuoksi kunnan johtoryhmä katsoi aiheelliseksi ottaa kaikki rajoitukset käyttöön. Myös seudun muut kunnan ovat sulkeneet tilat lasten ja nuorten harrastamisen osalta.
Lopen kotihoidon työntekijällä todettu koronatartunta (22.2.2021) >>
Läyliäisten koulussa todettu koronatartunta koulun oppilaalla (23.1.2021) >>

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä antoi 19.1.2021 uusia suosituksia rajoitustoimiin joiden mukaan kuntien tulee sulkea yleiset harrastetilat, myös lasten- ja nuorten harrastuksia koskien. Myös muut julkiset tilat ja virastot suljetaan tai niiden käyttöä rajataan mahdollisuuksien mukaan ja toiminnan luonne huomioiden. Avoinna olevissa julkisissa tiloissa huolehditaan, että saatavilla on maskeja ja mahdollisuus toteuttaa käsihygieniaa. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään ja järjestäjiä vedotaan järjestämään mahdollinen ulkona tapahtuva toimintansa huolellisesti turvatoimia noudattaen ja 10 henkilön ryhmissä. Suositus ei ota kantaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) määritelmän mukaiseen kilpaurheilutoimintaan.


,

Asiasanat: korona

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.