Yleinen

Lopen lukiolaiset palasivat lähiopetukseen 20.4.2021, myös nuorten harrastustoiminnan rajoituksia lievennetään

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 16. huhtikuuta koronavirustilannetta ja suosituksiaan, kun tartuntojen ilmaantuvuus on ollut edelleen merkittävässä laskussa kolmen viikon ajan. Maakunta siirtyi leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

– Tilanne näyttää erittäin positiiviselta, mutta voi kääntyä nopeastikin. Vaikka olemme siirtyneet kiihtymisvaiheeseen, on rajoitustoimien purkamisessa edettävä maltillisesti ja varmistettava ensisijaisesti lasten ja nuorten opiskelu- ja harrastusmahdollisuudet, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Lue pandemiaryhmän tiedote 16.4.2021

Lukiolaiset palasivat lähiopetukseen 20.4.

Pandemiaryhmä suosittaa perusasteen ja toisen asteen etäopetuksesta siirtymistä lähiopetukseen maakunnassa viimeistään 26.4. mennessä ja kunnat voivat päättää ajankohdasta tarkemmin. Lopella yläkoululaiset siirtyivät lähiopetukseen jo pääsiäisloman jälkeen 6.4.2021. Lukiossa siirryttiin hybiridiopetukseen 12.4.2021 ja kokonaan lähiopetukseen lukiolaiset ovat siirtyneet tiistaina 20.4.2021. Lähiopetuksessa huolehditaan ohjeistusten noudattamisesta, kuten turvavälien toteutumisesta ja maskien käytöstä.

Yli 12 -vuotiaiden nuorten harrastustoiminnan rajoituksia lievennetään

Pandemiaryhmän mukaan yli 12 -vuotiaiden nuorten harrastustoiminnan lievennykset toteutetaan tämän hetken arvion mukaan 26.4. alkaen, jolloin vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden harrastustoiminta on mahdollista OKM:n ja lajiliitojen ohjeistamalla tavalla. Musiikkiopistoissa ja vastaavissa kahdenkeskisen lähiopetuksen salliminen on hyväksyttävää vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneille.

Liikuntakeskus Elmola tarvitaan toukokuun alusta alkaen koronarokotusten järjestämiseen, joten tila ei ole liikuntakäytössä.

Aikuisten harrastustoimintaa koskevia lievennyksiä pandemiaryhmä arvioi 26.4. alkavalla viikolla.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.