Kansalaisopisto Sivistyspalvelut

Lopen opiston kurssitoiminta jatkuu erityisjärjestelyin

Muokattu 28.10.2020: Tiedotteeseen lisätty ohjeistus maskien käytöstä tanssi- ja liikuntakursseilla

Maakunnallisen pandemiaryhmän aikuisten harrastustoimintaan liittyvät rajoitukset suositellaan otettavaksi käyttöön keskiviikkona 28.10.2020. Lopen opistossa noudatetaan sairaanhoitopiirin suosituksia kaikessa toiminnassa.

Lopen opiston kurssit voivat jatkaa toimintaansa toistaisksi, koska kaikkien kurssien ryhmäkoot ovat alle 20 henkilön. Ryhmäkoot on tarkistettu jo ennen lukuvuoden alkua. Pääosin toiminnassa ei ole fyysistä kontaktia.

Seuraaviin liikuntakursseihin  tehdään pieniä muutoksia

 • LAVIS®-LAVATANSSIJUMPPA lauantaisin jaetaan kahdeksi ryhmäksi 31.10. alkaen. Opiskelijat sopivat opettajan kanssa kumpaan ryhmään osallistuvat
  Lavis A klo 9.00- 10.00
  Lavis B klo 10-11.10.
 • LIIKETTÄ JA RYHTIÄ – KEHONHUOLTO maanantaisin jaetaan kahdeksi ryhmäksi 2.11. alkaen. Opiskelijat sopivat opettajan kanssa kumpaan ryhmään osallistuvat.
  Kehonhuolto A klo 18.00-19.00
  Kehonhuolto B klo 19.15-20.15
 • EMÄNTIEN PYHÄAAMUN JUMPPA sunnuntaisin siirtyy pidettäväksi 1.11. alkaen klo 10.45-11.45. Näin saadaan riittävä siirtymäaika edellisen ryhmän päätyttyä.

Muutoksista tiedotetaan ryhmäkohtaisesti tekstiviestillä tai opettajan kautta.

Opisto muistuttaa kurssilaisia seuraavista asioista

 • on noudatettava tiukkaa oirekuria eli pienimmistäkin oireista jäädään kotiin
 • harrastukseen tultaessa ja sieltä lähtiessä, pukuhuoneissa ja muissa vastaavissa tilanteissa on käytettävä maskia
 • on huomioitava turvavälit ja hyvä käsihygienia
 • kursseilla on vahva suositus maskin käyttöön, kuten 1.10.2020 on tiedotettu

Kurssien jatkuminen on sekä kurssilaisille, tuntiopettajille että opistolle tärkeää, joten opisto pyytää ottamaan huomioon yllä olevat muistutukset kurssitoimintaan osallistumisessa.

Ohjeistus maskien käytöstä tanssi- ja liikuntakursseilla

Valtioneuvosto ja Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa vahvasti käyttämään maskeja yleisissä tiloissa ja aikuisten harrastuksissa. Ymmärrämme, että tanssi- ja liikuntaharrastuksissa se ei ole mahdollista niissä lajeissa, joissa hengästyy. Maskien käyttö on suositus, ei määräys. Tärkeintä on pitää turvavälit, huolehtia käsihygieniasta, ja käyttää maskeja yleisissä tiloissa ennen liikuntasuoritusta ja sen jälkeen. Pienimmissäkään flunssan oireissa ei saa tulla tunnille.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän tiedote 26.10.2020 >>: ”Maskien käyttö ei ole aina toteutettavissa esimerkiksi urheilusuorituksen aikana. Harrastuksen jatkaminen voi silti olla toteutettavissa, mikäli riittävät turvavälit ja pienet ryhmäkoot voidaan toteuttaa.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa tulee maskeja käyttää THL.n suosituksen mukaan: ”Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)” Lue THL:n suositus kokonaisuudessaan >>

THL ohjeistaa myös: ”Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.”  Lue THL:n ohje kokonaisuudessaan >> 

Maskin sijaan voi käyttää visiiriä, mutta sen käyttäminen voi myös olla vaikeaa jumpatessa. Katso ohjeet visiirin käytöstä THL:n sivuilta >> 

Lue Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositus aikuisten harrastusryhmien rajoituksista >>

Lue Valtioneuvoston periaatepäätös valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista >> OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.