Varhaiskasvatus

MLL:n perhekummit ja lastenhoitajat auttavat perheitä arjessa Lopella

Lopen kunta ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeen piiri ovat solmineet kuntakumppanuussopimuksen. Yhteistyökumppanina ovat myös MLL Lopen yhdistys. Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Hämeen piirin lastenhoitotoiminta sekä Perhekummitoiminta käynnistyvät Lopella vuoden 2020 aikana. Parhaillaan alueelle kootaan hoitajarinkiä sekä vapaaehtoisten kummien verkostoa.

MLL:n lastenhoitotoiminta tarjoaa lapsiperheille lyhytaikaista ja tilapäistä lastenhoitoapua. Toiminta on kunnan tukemaa, ja hoitajat ovat MLL:n lastenhoitokurssin (50h) käyneitä, tai heillä on hoitotyöhön soveltuva muu koulutus tai he ovat alan opiskelijoita. Lastenhoitoapu tukee omalta osaltaan vanhempien jaksamista, ja on sitä kautta tärkeää lapsiperheille suunnattua ennaltaehkäisevää toimintaa.

Lastenhoitotyö tapahtuu lapsen kotona ja perhe toimii hoitajan työnantajana. Hoitajalle maksettava palkka on 9€ / tunti. Maksettava palkka on perheille kotitalousvähennyskelpoista. Minimikorvaus hoitajalle on kahden tunnin palkka.

Lastenhoitopalvelu on avoin perheille, kun alueelle on ensin rekrytoitu ja perehdytetty hoitajia. Hyväksytysti suoritettu kurssi ja soveltuvuus lastenhoitotehtäviin antavat mahdollisuudet pyrkiä mukaan MLL:n lastenhoitajatoimintaan.

MLL Perhekummitoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa perhekummit saavat sekä koulutuksen että koordinaattorin tuen kummisuhteen aikana. Kummiksi voi hakeutua kuka tahansa, ilman alan koulutusta.

Perheet voivat hakea perhekummia erilaisista lähtökohdista. Muutto uudelle paikkakunnalle, jossa ei ole omaa sosiaalista verkostoa, kiireinen pikkulapsiarki tai ylipäätään tarve saada uusi turvallinen aikuinen jakamaan perheen arkea. Toiminta on perheille maksutonta.

Perhekummit tapaavat perheitä 2-4 kertaa kuussa. Käytännössä tapaamiset ovat keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä – arjen jakamista kummin kanssa.

Seuraava Kanta-Hämeen alueen Perhekummikoulutus pidetään Riihimäellä 22.9., 24.9 ja 30.9 klo 17.30-20.

Lisätietoja antaa
MLL:n Perhekummitoiminnasta, ota yhteys Virva Hyvärinen virva.hyvarinen(at)mll.fi p. 044 5990 581.
MLL:n hoitajana työskentelystä, ota yhteys Liisa Lindström liisa.lindstrom(at) mll.fi p. 040 517 2993.
Lopen kunta Marianna Kokko Varhaiskasvatuspäällikkö p. 040 3306015 marianna.kokko@loppi.fi


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.