Yleinen

Nuori työllisty yrittäjänä – osallistu Bisnes Cafe yrittäjyysklubiin

Oma yritys on varmin tapa saada kesätyöpaikka! Unelmista ja taidoista yritykseksi!

Yrittäjyysklubi -koulutus tapahtuu Teamsissa 6.3.2021 ja 10.4.2021. Aikatauluun saattaa tulla muutoksia. Ohjaavaa toimintaa jatketaan myös kesän ajan tarpeen mukaan, tapaamisista sovitaan myöhemmin. Ilmoittaudu koulutukseen 3.3.2021 mennessä tästä ilmoittautumislinkistä. Koulutus suunnataan 15 – 19 vuotiaille loppilaisille nuorille.

  • 4H vastaa koulutuksesta, sekä tukee nuorta yrittäjyyteen sekä yrittäjyyden käynnistymisessä. Mukana myös Lopen kunta sekä loppilaisia yrittäjiä kummitoimintana. Työ voi olla esimerkiksi koirien ulkoilutusta, ikkunan-, mattojenpesua, siivousta, nurmikoiden leikkaamista, tai vaikkapa itse tehtyjen tavaroiden myyntiä torilla jne.
  • Yritysklubilla nuori saa perustiedot yrittäjyyteen ja valmiudet siihen.
  • Yritystoiminta tapahtuu ns. kevytyrittäjyytenä, henkilötiedoilla 4 H:n kautta.

Lopen kunta myöntää starttirahaa

  • Kun nuori esittää hyväksytyn kurssitodistuksen ja valmiin toimintasuunnitelma 30.4.2021 mennessä, hänelle myönnetään 150 € ”starttiraha”. Ja kun hän esittänyt todistettavasti kesän kuluessa ansainneensa 300 € hän oikeutettu saamaan palkkion hyvästä yritystoiminnasta. Näitä myönnettäisiin  viidelle ensimmäiselle hakijalle.
  • Mahdollisuuksien mukaan myös työllisyyskoordinaattori tukee yrittäjää.

Starttiraha ja palkkio haetaan hakemuksella joka toimitetaan työllisyyskoordinaattori Sirkku Jabangille, Lopen kunnantalolle (Yhdystie 5). Hakemuslomake >> Nuoren_yrittajan_starttiraha_yrittajapalkkio_hakemus_2021

Yrittäjiltä tukea koulutukseen

Kurssista koituva maksu nuorelle yrittäjälle saadaan yrittäjiltä tulevilla lahjoituksena, teemalla:  ”Ala yrityskummiksi nuorelle yrittäjälle”. Hinta koulutukselle on 30 €/nuori. Tällä yrittäjien panokselle toivomme mahdollisemman monen nuoren aloittavan koulutuksen yritystoimintaan, eikä esteeksi muodostuisi kurssin hinta.

Lisätietoja antaa

työllisyyskoordinaattori Sirkku Jabang, puh. 019 758 6151, 040 330 6151,
sirkku.jabang@loppi.fi

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.