Vesi- ja jätevesilaskutus

Arviolaskutus

Arviolasku lähetetään 3 kuukauden välein vuoden alusta lukien. Vanhoilla kuluttajilla arvio perustuu aina edelliseen kulutukseen. Uusien liittyjien kulutus arvioidaan aluksi esim. henkilöluvun mukaan. Asiakas voi myös halutessaan ilmoittaa lukeman laitokselle esim. silloin, kun kulutuksessa tapahtuu jokin muutos. Vuosikulutusarviota voidaan myös muuttaa kesken vuoden, jos kulutukseen tulee muutoksia. Laskujen eräpäivät ovat 30.4., 31.7. 31.10. ja 31.1.

Kysymykset laskutuksesta ja liittymissopimuksista tai muutoksista  voi lähettää osoitteeseen satu.meinola@loppi.fi, puh. (019) 758 6042.

Tasauslaskutus

Kuluttajalle lähetetään kerran vuodessa (joulukuussa) lukemailmoituskortti. Kortin voi palauttaa maksutta postitse tai lukeman voi myös ilmoittaa soittamalla, sähköpostilla os. lopen.vesilaitos@loppi.fi tai käyttämällä Kulutus-Web-palvelua, osoite: loppi.fi/palvelut/lopen-vesilaitos/ kulutus-Web

Kirjautumiseen tarvitaan kulutuspisteen ja vesimittarin numero. Nämä numerot löytyvät vesimittarin luentakortista tai Lopen vesilaitoksen vesi- ja jätevesilaskusta. Ilmoitettavat tiedot välittyvät laskuttajamme tarkastettavaksi ja sitä kautta suoraan tietokantaamme.

Lisäksi palveluun liittyy mahdollisuus tarkkailla kiinteistön vedenkulutuksen historiaa ja ennustetta sekä lähettää palautetta. Muistathan ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen.

Huomioi myös, että kulutusraportti on ajan tasalla vasta, kun laskutus ja siihen liittyvät muutokset on laskuttajan toimesta siirretty järjestelmään. Esim. joulukuussa kulutusraportissa näkyy kulutukset tammi-syyskuun ajalta. Koko vuosi näkyy raportissa vasta tammikuussa, kun tasauslaskutus on valmis.
Tasauslaskussa laskutetaan veden- ja jäteveden kulutus edellisestä lukemasta uuteen lukemaan vähennettynä ennalta laskutetut arviot (tammi-syyskuu). Lisäksi laskutetaan arviona vuoden loppuun, jos lukema on ilmoitettu ennen 31.12. .

Hyvityslaskun ollessa alle 50 euroa se siirtyy seuraavaan laskuun.

Omistajan vaihto

Omistajan vaihdon yhteydessä tehdään lukemaan perustuva loppulasku. Vanhan omistajan on huolehdittava siitä, että mittarilukema ja uuden omistajan tiedot ilmoitetaan laitokselle.

Omakotitalon vuokraus

Vesilasku lähetetään aina vuokranantajalle. Vuokranantaja ja vuokralainen sopivat keskenään, miten laskut hoidetaan. Omistaja vastaa vesilaitokselle viimekädessä laskujen suorituksista.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 15 Ei 6 Kyllä 15 Ei 6