Karpalisto

Rakennusvalvonta

Palvelut poikkeusaikana

Kunnanviraston ovet on suljettu toistaiseksi, tapaamiset vain ajanvarauksella. Pyydämme asiakkaitamme ensisijaisesti asioimaan sähköisesti eri väylien kautta Lupapiste.fi, sähköpostilla tai puhelimitse.

Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ratkaisevasti koronaviruksen ja muiden flunssavirusten leviämiseen. Suosittelemme, että lieväoireisessakin flunssassa henkilö itse rajoittaisi liikkumistaan siten, ettei hän altista muita sairastamalleen infektiolle. Katselmuksia tilattaessa tämä on arvioitava ja siirrettävä katselmus tarvittaessa myöhempään ajankohtaan.

Lopen kunnan etusivulla on ajankohtaista koronaviruksesta linkki, jossa tiedotetaan enemmän poikkeuskäytänteistä ja suosituksista.

 

LOPEN RAKENNUSVALVONTA – PALVELEE 

Rakennustarkastajan puhelinpäivystys maanantaisin klo 13.00–15.00 ja keskiviikkoisin klo 8.30–10.00, elleivät muut virkatehtävät ole esteenä. 

Palvelusihteerin puhelinpäivystys p. 019 758 6043 ma-pe klo klo 13-15.

Katselmukset
Rakennuslupien katselmusten tilaaminen suoraan rakennustarkastajalta jaakko.kiviranta(at)loppi.fi tai puhelinpäivystysaikoina numerosta p. 019 758 6052 

Toimenpidelupien, maalämpöasennusten ja jätevesijärjestelmien loppukatselmukset suoraan va. rakennustarkastaja Kirsti Santakankaalta sähköpostitse kirsti.santakangas(at)loppi.fi tai puhelimitse p. 019 758 6018

LVI katselmukset/maalämpö ja jätevesijärjestelmään liittyvät katselmukset kiinteistöpäällikkö Pasi Träffiltä sähköpostitse pasi.traff(at)loppi.fi ja puhelimitse p. 019 758 6050 

 

Lopen kunta järjesti 17.2.2021 Rakentamisen käytännöt -kokouksen Lopen alueella toimiville rakennustyön valvojille ja suunnittelijoille. Linkki 101902849Naineistoon.

 

Lopen kunnan rakennusvalvonta vastaanottaa neuvontapyynnöt ja hakemukset ainoastaan sähköisen Lupapiste-palvelun kautta www.lupapiste.fi 1.1.2021 alkaen.

 

Rakennusvalvonnan tehtävänä on ohjata rakentamista niin, että saavutetaan viihtyisä, terveellinen ja turvallinen rakennettu ympäristö. Tehtäviin kuuluu valvoa, että rakentaminen tapahtuu lainsäädännön, rakentamismääräysten, kaavoituksen ja tasapuolisen kohtelun vaatimusten mukaisesti.

Rakennusvalvontaviranomaisena Lopen kunnassa toimii Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Lupapäätökset ovat pääosin viranhaltijapäätöksiä.

 

 

Aluehallintovirasto

Maanmittauslaitos

Pelastuslaitos

Rakentaja ja remontoija

Verottaja

Ympäristöministeriö

Sähköliittymiä
Tilastokeskuksen uutisia

 

Rakennusvalvonnan:
sähköpostiosoite lopen.rakennusvalvonta(at)loppi.fi
neuvontapalvelu sähköisesti mahdollisine liitteineen www.lupapiste.fi.
ASIAKASPALAUTEKANAVA

– kaikki aloituskokoukset pidetään verkkokokouksina (Teams).
– rakentamisen neuvonta hoidetaan sähköisesti Lupapiste.fi -palvelun kautta.
– lupahakemuksen käsittely voi alkaa vasta sitten, kun se on kaikilta osin kunnossa.
– erityissuunitelmia (rakenne-, kvv- ja iv suunnitelmat) ei enää leimata eikä tarkisteta, ainoastaan otetaan vastaan (paperiluvissa paperisena, muutoin Lupapiste -palvelussa).
– Lupa-asiakirjojen kokoaminen ja täyttäminen on suositeltavaa antaa asiantuntijan tehtäväksi (pääsuunnittelija tai vastaava työnjohtaja).

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 28 Ei 38 Kyllä 28 Ei 38