Karpalisto

Rakennusvalvonta

Palvelut poikkeusaikana

Kunnanviraston ovet on suljettu toistaiseksi. Pyydämme asiakkaitamme ensisijaisesti asioimaan sähköisesti eri väylien kautta Lupapiste.fi, sähköpostilla tai puhelimitse.

Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ratkaisevasti koronaviruksen ja muiden flunssavirusten leviämiseen. Suosittelemme, että lieväoireisessakin flunssassa henkilö itse rajoittaisi liikkumistaan siten, ettei hän altista muita sairastamalleen infektiolle. Katselmuksia tilattaessa tämä on arvioitava ja siirrettävä katselmus tarvittaessa myöhempään ajankohtaan.

Lopen kunnan etusivulla on ajankohtaista koronaviruksesta linkki, jossa tiedotetaan enemmän poikkeuskäytänteistä ja suosituksista.

Vuoden 2021 rakennustarkastajan puhelinpäivystys maanantaina klo 13.00–15.00 ja keskiviikkona klo 8.30–10.00, elleivät muut virkatehtävät ole esteenä.

Lopen rakennusvalvonnan asiakastyytyväisyyskyselyyyn voit vastata tästä  ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 

 

Lopen kunta järjesti 17.2.2021 Rakentamisen käytännöt -kokouksen Lopen alueella toimiville rakennustyön valvojille ja suunnittelijoille. Linkki aineistoon.

 

Lopen kunnan rakennusvalvonta vastaanottaa neuvontapyynnöt ja hakemukset ainoastaan sähköisen Lupapiste-palvelun kautta www.lupapiste.fi 1.1.2021 alkaen.

 

Rakennusvalvonnan tehtävänä on ohjata rakentamista niin, että saavutetaan viihtyisä, terveellinen ja turvallinen rakennettu ympäristö. Tehtäviin kuuluu valvoa, että rakentaminen tapahtuu lainsäädännön, rakentamismääräysten, kaavoituksen ja tasapuolisen kohtelun vaatimusten mukaisesti.

Rakennusvalvontaviranomaisena Lopen kunnassa toimii Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Lupapäätökset ovat pääosin viranhaltijapäätöksiä.

Ajankohtaisia linkkejä

 

Rakennusvalvonnan:
sähköpostiosoite lopen.rakennusvalvonta(at)loppi.fi
neuvontapalvelu sähköisesti mahdollisine liitteineen www.lupapiste.fi.

– kaikki aloituskokoukset pidetään verkkokokouksina (Teams).
– rakentamisen neuvonta hoidetaan sähköisesti Lupapiste.fi -palvelun kautta.
– lupahakemuksen käsittely voi alkaa vasta sitten, kun se on kaikilta osin kunnossa.
– erityissuunitelmia (rakenne-, kvv- ja iv suunnitelmat) ei enää leimata eikä tarkisteta, ainoastaan otetaan vastaan (paperiluvissa paperisena, muutoin Lupapiste -palvelussa).
– Lupa-asiakirjojen kokoaminen ja täyttäminen on suositeltavaa antaa asiantuntijan tehtäväksi (pääsuunnittelija tai vastaava työnjohtaja).

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 20 Ei 37 Kyllä 20 Ei 37