Karpalisto

Rakennusvalvonta

Palvelut poikkeusaikana

Kunnanviraston ovet on suljettu toistaiseksi. Sopimalla tapaamiset etukäteen ajanvarauksella tulemme ovelle vastaan täsmäajalla. Sähköiset lupahakemukset ja kyselyt Lupapiste.fi kautta.

Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ratkaisevasti koronaviruksen ja muiden flunssavirusten leviämiseen. Suosittelemme, että lieväoireisessakin flunssassa henkilö itse rajoittaisi liikkumistaan siten, ettei hän altista muita sairastamalleen infektiolle. Katselmuksia tilattaessa tämä on arvioitava ja siirrettävä katselmus tarvittaessa myöhempään ajankohtaan.

Lopen kunnan etusivulla on ajankohtaista koronaviruksesta linkki, jossa tiedotetaan enemmän poikkeuskäytänteistä ja suosituksista.

 

LOPEN RAKENNUSVALVONTA – PÄIVYSTÄÄ HEINÄKUUSSA 2022

Lopen kunta keskittää vuosilomat heinäkuulle. Tästä johtuen rakennusvalvonnassa toimii päivystys. Neuvontapyynnöt ja lupahakemukset pyydetään jättämään www.lupapiste.fi kautta, sähköpostikyselyt on jäänyt menneeseen aikaan.

 

Hakemuksen käsittely

– lupa-asiakirjojen kokoaminen ja täyttäminen on suositeltavaa antaa asiantuntijan tehtäväksi (pääsuunnittelija tai vastaava työnjohtaja)
– lupahakemuksen käsittely voi alkaa vasta sitten, kun se on kaikilta osin kunnossa
– aloituskokoukset pidetään verkkokokouksina (Teams)
– neuvontapalvelut ja lupakäsittely hoidetaan sähköisesti lupapiste.fi palvelun kautta, sähköpostikyselyt ja paperihakemukset kuuluvat menneeseen aikaan
– erityissuunitelmia (rakenne-, kvv- ja iv-suunnitelmat) ei tarkisteta, ainoastaan otetaan vastaan (paperiluvissa paperisena, muutoin Lupapiste -palvelussa).

 

Katselmukset kesäaikana

Viranhaltijoiden puhelinpäivystys maanantaisin klo 13.00–15.00 ja keskiviikkoisin klo 9.00–11.00, elleivät muut virkatehtävät ole esteenä.
– Lupapäätöksestä tulee tarkistaa ennen tilaamista, lupanumero, luvan voimassaoloaika, työnjohtajat, puuttuvat asiakirjat Lupapisteeseen/rakennusvalvontaan valmiiksi täytettynä, mitä päätöksessä vaaditaan ennen loppukatselmusta.

Rakennuslupien katselmusten tilaaminen suoraan rakennustarkastajalta puhelinpäivystysaikoina numerosta p. 019 758 6052 

LVI Maalämpö- ja jätevesijärjestelmien katselmukset ja loppukatselmukset suoraan LVI-tarkastajalta puhelinpäivystysaikoina numerosta p. 019 758 6333.

LVI katselmukset/maalämpö ja jätevesijärjestelmään liittyvät katselmukset kiinteistöpäälliköltä p. 019 758 6050

 

Lopen kunta järjesti 17.2.2021 Rakentamisen käytännöt -kokouksen Lopen alueella toimiville rakennustyön valvojille ja suunnittelijoille. Linkki 101902849Naineistoon.

 

Lopen rakennusvalvonta vastaanottaa hakemukset ja neuvontapyynnöt ainoastaan sähköisen Lupapiste-palvelun kautta www.lupapiste.fi 1.1.2021 alkaen.

 

Rakennusvalvonnan tehtävänä on ohjata rakentamista niin, että saavutetaan viihtyisä, terveellinen ja turvallinen rakennettu ympäristö. Tehtäviin kuuluu valvoa, että rakentaminen tapahtuu lainsäädännön, rakentamismääräysten, kaavoituksen ja tasapuolisen kohtelun vaatimusten mukaisesti.

Rakennusvalvontaviranomaisena Lopen kunnassa toimii Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Lupapäätökset ovat pääosin viranhaltijapäätöksiä.

 

 

Aluehallintovirasto

Digi- ja väestötietovirasto

Maanmittauslaitos

Pelastuslaitos

Rakentaja ja remontoija

Verottaja

Ympäristöministeriö

Hämeen liitto
  • Kanta-Hämeen maakuntakaavan 2040 aineisto
Sähköliittymiä
Tilastokeskuksen uutisia

 

Vastaanotamme mielellämme palautetta linkin kautta, kiitos.
ASIAKASPALAUTEKANAVA 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 31 Ei 39 Kyllä 31 Ei 39