Vireyttä kulttuurista

Kulttuuritoimi luo puitteet kunnassa tapahtuvalle kulttuuritoiminnalle. Paikallinen harrastustoiminta on vilkasta monilla taiteen eri aloilla. Kunnan kulttuuritoimi tukee toimintaa tekemällä yhdistysten kanssa tehokasta yhteistyötä.

Lopen lapsi- ja nuorisokuoro sekä Timotei ovat tunnettuja sekä kotimaassa että ulkomailla. Lopen Harmonikat ovat alansa taitajia, onhan heillä taskussaan Suomen Mestaruus vuodelta 1986 ja Pohjoismaiden Mestaruus vuodelta 1988. Lopen Harmonikat tekevät yhteistyötä muiden kunnan viihteentekijäryhmien kuten Lopen Mieslaulajien ja Lopen Teatterin kanssa. Oman lisänsä musiikkivahvuuteemme tuo Lopen Puhallinorkesteri. Tanssin opetusta lapsille ja nuorille Lopella antaa Etelä-Hämeen Tanssiopisto.

Musiikkiopetusta antaa Riihimäen musiikkiopisto. Musiikkileikkikoulu toimii kirkonkylässä, Läyliäisissä ja Launosissa, pianonsoiton opetusta annetaan Lopella pääkirjaston Fallesmannissa. Fallesmanni on kunnan näyttelytila, jossa voi tutustua kuukausittain vaihtuviin näyttelyihin. Kirjastosalin puolella on esillä pienimuotoisempia näyttelyjä. Loppilaista musiikkia ja kirjallisuutta on saatavilla runsaasti, joko itselle tai lahjaksi.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 5 Kyllä 3 Ei 5