Pilkuttimen taukopaikka

Ladut ja ulkoilureitit

Ulkoilureitit ja luontokohteet -esite sähköisenä

Latukartat

Isokorkee
Layliaisten kuntorata
Vähikkäläntien lenkki (Launonen)
Topenon valaistu latu
Samonladut 2019
Launosten pururata

Samoladut (Luutasuon ladut)
Luutasuon ladut ja matkavaihtoehdot ovat 5 km, 7,5 km, 10 km, 15 km ja 20 km. Lähtöpaikkoja on kaksi: Pilpalantien varressa Luutasuon tienhaarassa (n. 10 km kirkonkylältä) ja Kalaton

 

Huom!

Luutasuontiellä Luutaharjun Samon -reittien lähtöpaikoilla tehdään perusparannusta ma 13.7. – pe 17.7. välisenä aikana. Tietä parannetaan Pilpalantieltä Luutalammin pysäköintialueelle asti käsittäen noin 2,4 km. Tiellä liikkuu isoja kuorma-autoja, joten ohittaminen on mahdotonta perusparannuksen aikana. Vältäthän siis tiellä liikkumista kyseisenä aikana.

Vaihtoehtoinen pysäköintipaikka: Hirvenharjuntie 130, Topeno.

 

Lopen ulkoilureitit

Infoa retkeilyreiteistä

Hämeen Ilvesreitti

Hämeen Ilvesreitti kulkee Hämeen Järviylängön eteläosassa Lopella, Tammelassa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Reitin pituus on kaikkiaan noin 220 kilometriä ja reitti on merkitty maastoon ilvestunnuksin ja sen varrella on levähdyspaikkoja, joilta löytyy mm. laavuja, nuotiopaikkoja, pöytäpenkkiyhdistelmiä ja uimapaikkoja. Ilvesreittiä kunnostetaan ylläpitoprojektin toimesta. Kunnostustyöt toteutetaan Lopen kunnan hallinnoimana ja Hämeen Virkistysalueyhdistyksen yhteistyönä.

Suurten ryhmien yöpyminen:
Mikäli olet tekemässä isommalla ryhmällä 50 hlöä -> retkeä otathan yhteyttä Metsähallitukseen, leirialueet on varattava etukäteen Metsähallituksen asiakaspalvelusta hame(at)metsa.fi tai 0206 39 4630.
Muuten pienempien ryhmien osalta yhteys suoraan kuntaan liikuntatoimeen p. 040 330 6033. Puolijoukkueella telttailevilta ryhmiltä peritään maksu samoin kuin muilta isoimmilta ryhmiltä. Isojen ryhmien tulisi suunnitella yöpymiset Komion lammelle / Palolammelle. Käyttökorvaus on 1,22 € / hlö + puolijoukkueteltasta peritään oma maksu.

Lisätiedot: Satu Suomalainen satu.suomalainen@loppi.fi tai Hämeen Virkistysalueyhdistys maakuntainsinööri Paula Mustonen p. 03 6474 08 tai paula.mustonen(at)hame.fi

Poronpolku

Poronpolku-tapahtuma on järjestetty Lopella jo vuodesta 1965. Tapahtuma kerää vuosittain runsaasti väkeä ulkoilemaan Poronpolku reitille. Reitti on kuljettavissa myös muulloin kuin tapahtumapäivänä, mutta Puneliansalmen ylitys lossilla tai veneellä onnistuu VAIN Poronpolku-päivänä, syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Seuraava Poronpolun kävelytapahtuma järjestetään 26.9.2021. Vuoden 2020 kävelytapahtuma on peruttu!

Poronpolun polkaisu järjestetään vuonna 2020 lauantaina 26.9. sekä sunnuntaina 27.9. ilmoittautuminen aukeaa heinäkuun puolessa välissä.

  • Muuna aikana huomioithan, että reiteillä kulkee metsäautoteitä ja niillä mökkiliikennettä. 
  • Alueella on myös yksityinen enduroreitti, joten pysythän merkityillä reiteillä.

Suositut päiväretkikohteet

Lopen laavuista on tehty huoltosuunnitelma. Sesonkiaikaan (kesä-syyskuu) laavuja ja tulipaikkoja huolletaan 1-2 viikon välein. Luutaharjun Samolla reitistölle vievä portti on suljettu aina tien routimisen aikaan. Autot voi jättää Pilpalantien varressa olevalle parkkipaikalle, sieltä reiteille on noin 2,4 km. (päivitetty: 24.4.2020 portti on nyt auki).

Pilkutin: Pilkuttimen laavulla yöpyminen on kielletty, kohde on vain päiväretki käyttöön.

Luutaharjun Samo, kuva 1, kuva 2 
Iso-Melkutin, kuva Lepakkolaavulta, kuva Iso-Melkutin,
Pilkutin
Pääjärvi, info, kuva, kuva, kuva
Isosuntti, kuva, kuva
Sähkönokka, kuva, kuva

Lopen laavujen huoltokortit v. 2020

Luonnosta nauttivalle jokamiehelle:

Jokamiehen oikeudella voi liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillen luonnossa, kuten metsissä, luonnonniityillä ja vesistöissä. Oleskella ja yöpyä tilapäisesti alueilla, joilla liikkuminenkin on sallittua. Veneillä, uida ja kulkea jäällä. Oikeutta ei saa käyttää haittaa tai häiriötä tuottaen. Huomioithan, että toisten pihoilla, istutuksilla ja kasvavilla pelloilla ei saa tallustella. Luonnossa tulee liikkua jälkiä jättämättä. Jätehuoltolaki kieltää roskaamisen. Tulen teko on sallittu vain rakennetuilla nuotiopaikoilla, mutta ei niissäkään ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana.

Muut reitit

Kaartjoen melontareitti
Puneliaan melontareitti, esitteen s. 21

HUOM! Kaartjoen melontareitin lähtöpaikkoja ovat: Vojakkala (Vojakkalantie 166), Sähkönokka ( Räyskäläntie 682) ja Syvälahti (Räyskäläntie 850)


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 22 Ei 19 Kyllä 22 Ei 19