Pilkuttimen taukopaikka

Ladut ja ulkoilureitit

Ulkoilureitit ja luontokohteet -esite sähköisenä

Latukartat

Isokorkee

Loppijarven_latukartta_2018
Läyliäisten ladut
Vähikkäläntien lenkki (Launonen)

Topenon valaistu latu
Samoladut
Launosten pururata

Lopen ladut 2018: (päivitetty 5.3.2018)

Kirkonkylä Isokorkea: 1,5km, 3km (valot klo 21 asti) ja 4km (ei valaistusta)
Launonen pururata: 2,4km (valot klo 22 asti) ja Vähikkälän pelto
Läyliäinen pururata: 2,4km (valot klo 22 asti) ja 5km (perinteinen tyyli)

Laduilla voit edetä perinteisellä- ja vapaalla tyylillä. Huomioittehan, että latutilanne vaihtelee lumitilanteen myötä.

Loppijärvellä on latureittejä perinteiselle etenemiselle useampia vaihtoehtoja, voit ylläolevasta kartasta valita itsellesi sopivat.

Lopen Samoojat ylläpitää Samon-latuja, missä hiihdetään perinteisellä tyylillä. Hiihtokaudella on kanttiini avoinna la – su klo 10-16, Kalamajalla (Hirvenharjuntie 145 Loppi).

Länsi-Loppi/koulun viereinen pelto: mahdollisuus perinteiseen- ja vapaan tyylin etenemiseen, myös 3km lenkki (perinteinen)

Räyskälä Säätiö ylläpitää Räyskälän lentokentällä 4,5km latua, missä on mahdollista hiihtää perinteisellä- ja vapaalla tyylillä, lähtö kahviolta.

MUISTATTEHAN ETTÄ LADUILLA LIIKUTAAN AINOASTAAN SUKSILLA, eli ethän mene laduille kävelemään, kiitos!

 

Lopen ulkoilureitit

Infoa retkeilyreiteistä

 

Hämeen Ilvesreitti

Hämeen Ilvesreitti kulkee Hämeen Järviylängön eteläosassa Lopella, Tammelassa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Reitin pituus on kaikkiaan noin 220 kilometriä ja reitti on merkitty maastoon ilvestunnuksin ja sen varrella on levähdyspaikkoja, joilta löytyy mm. laavuja, nuotiopaikkoja, pöytäpenkkiyhdistelmiä ja uimapaikkoja. Ilvesreittiä kunnostetaan ylläpitoprojektin toimesta. Kunnostustyöt toteutetaan Lopen kunnan hallinnoimana ja Hämeen Virkistysalueyhdistyksen yhteistyönä.

Lisätiedot: liikunnanohjaaja Satu Suomalainen p. 040 330 6033 tai satu.suomalainen(at)loppi.fi tai Hämeen Virkistysalueyhdistys maakuntainsinööri Paula Mustonen p. 03 6474 08 tai paula.mustonen(at)hame.fi

Poronpolku

Poronpolku-tapahtuma on järjestetty Lopella jo vuodesta 1965. Tapahtuma kerää vuosittain runsaasti väkeä ulkoilemaan Poronpolku reitille. Reitti on kuljettavissa myös muulloin kuin tapahtumapäivänä, mutta Puneliansalmen ylitys lossilla tai veneellä onnistuu VAIN Poronpolku-päivänä, syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Seuraava Poronpolku järjestetään 30.9.2018.

Suositut päiväretkikohteet

Lopen laavuista on tehty huoltosuunnitelma. Sesonkiaikaan (kesä-syyskuu) laavuja ja tulipaikkoja huolletaan 1-2 viikon välein. Puuhuolto aloitetaan viikolla 16.
Luutaharjun Samo, kuva 1, kuva 2
Iso-Melkutin, kuva Lepakkolaavulta, kuva Iso-Melkutin,
Pilkutin
Pääjärvi, info, kuva, kuva, kuva
Isosuntti, kuva, kuva
Sähkönokka, kuva, kuva

Lopen laavujen huoltokortit 2018

 

Muut reitit

Kaartjoen melontareitti
Punelian melontareitti

HUOM! Kaartjoen melontareitin lähtöpaikkoja ovat: Vojakkala (Vojakkalantie 166), Sähkönokka ( Räyskäläntie 682) ja Syvälahti (Räyskäläntie 850)

Samoladut (Luutasuon ladut)

Luutasuon ladut ja matkavaihtoehdot ovat 5 km, 7,5 km, 10 km, 15 km ja 20 km. Lähtöpaikkoja on kaksi: Pilpalantien varressa Luutasuon tienhaarassa (n. 10 km kirkonkylältä) ja Kalato


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 18 Ei 12 Kyllä 18 Ei 12