KOMION MAASTOON TEHDÄÄN KEVÄÄN / KESÄN 2021 AIKANA ESTEETÖNTÄ REITTIÄ JA TAUKOPAIKKAA. NÄMÄ TOIMENPITEET VAIKUTTAVAT TAUKOPAIKAN JA HUUSSIN KÄYTTÖÖN KEVÄÄN / KESÄN 2021 AIKANA. TARKEMPIA TIETOJA LISÄTÄÄN HANKKEEN EDETESSÄ.

  • MAANRAKENNUSTYÖT ALOITETAAN VIIKOLLA 23 tiistaina 8.6.
  • TAUKOPAIKAN RAKENTEIDEN RAKENTAMINEN ALOITETAAN ELOKUUSSA
  • Luutalammen ympäri ei ole suositeltavaa kulkea lintujen pesintä aikana. Valitsethan vielä reitin toisaalta. (reittiä ei ole merkattu)

Komion luonnonsuojelualueella kulkee kaksi ympyräreittiä, jotka lähtevät Luutasuon pysäköintialueelta (Luutasuo 243).

PIKKU SAMO

Reitti on 3,5 km mittainen lapsiperheille sopiva reitti. Maasto on vaihtelevaa harjumetsää ja puustoista suoaluetta. Reitin varrelta löytää myös kulotettua metsää. Reitin viitoitus on merkitty myötäpäivään keltaisilla pyöreillä muovilätkillä.

LUUTAHARJUN SAMO

Reitti on noin 6,5 km mittainen rengasreitti. Maasto on vaihtelevaa harjumetsää, suoalueita, jyrkkiä nousuja ja laskuja, reitillä pääsee myös erämaan tuntumaan Luutalammin alueella. Reitiltä löytyy myös kulotettua metsää. Reitillä on jyrkkiä portaita ja pitkoksia suoalueilla. Vuoren päällä on penkki levähdystä tai vaikka maisemien ihastelua varten. Reitin viitoitus on merkitty myötäpäivään sinisillä tolpilla käpymerkeillä ja risteyksissä viitoitus Samo.

Parkkipaikan läheisyydessä on tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Luutaharjun Samolla reitistölle vievä portti on suljettu aina tien routimisen aikaan. Autot voi jättää Pilpalantien varressa olevalle parkkipaikalle, sieltä reiteille on noin 2,4 km. (päivitetty: 29.4.2021 portti on avattu Pilpalantiellä. Tiellä pääsee kulkemaan autolla ensimmäiset 2 km parkkipaikoille. Muuten loppuosa on vielä suljettu!).

Luutaharjun alueen reitit ovat osa Hämeen Ilvesreittiä, joka on yli 200 km:n mittainen Riihimäen, Lopen, Tammelan ja Hämeenlinnan alueilla kulkeva yhdysreitti (hameenvirkistysalueyhdistys.fi). Hämeen Ilvesreitti on merkitty keltaisin merkein ja Ilves-tunnuksin.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0