Melontareitit

Melontareittikartat

KAARTJOEN MELONTAREITTI:

Kaartjoen melontareitti Visit Häme

Kaartjoen melontareittiä suositellaan kevään, alkukesän ja syksyn reitiksi. Vedenpinta laskee kesällä ja joenosuus on kivikkoista vedenpinnan ollessa alhaalla. Matkan varrella on silta, noin 1 km Kurtlammin laavulta eteenpäin (kanootti on kannettava maata pitkin). Reitin lopussa on ohjeistusta reitin päättymisestä n. 100 metriä ennen, olethan tarkkana ja pyrit tarttumaan siltaa ennen vasemmalla puolella olevaan köyteen, jottet joudu virran vietäväksi sillan alle. Reitti päättyy siihen. Nousu tapahtuu joen oikealta puolelta.

Veden pinta on alhaalla ja reitillä on kiviä näkyvillä. (päivitetty 13.8.2021)

HUOM! Kaartjoen melontareitin lähtöpaikkoja ovat: Vojakkala (Vojakkalantie 166), Sähkönokka ( Räyskäläntie 682) ja Syvälahti (Räyskäläntie 850)

PUNELIAN MELONTAREITTI:

Punelian lähtöpaikat:
Takalan venevalkama (Takalantie 153), aja venevalkaman opasteita seuraten lähtöpaikalle
Punelian pato (Jokilantie 228), pato näkyy jo viimeisessä risteyksessä

Lopen ulkoilureitit ja luontokohteet

Luonnosta nauttivalle jokamiehelle:
Jokamiehen oikeudella voi liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillen luonnossa, kuten metsissä, luonnonniityillä ja vesistöissä. Oleskella ja yöpyä tilapäisesti alueilla, joilla liikkuminenkin on sallittua. Oikeutta ei saa käyttää haittaa tai häiriötä tuottaen.

Huomioithan, että toisten pihoilla, istutuksilla ja kasvavilla pelloilla ei saa tallustella. Luonnossa tulee liikkua jälkiä jättämättä. Jätehuoltolaki kieltää roskaamisen.

Tulen teko on sallittu vain rakennetuilla nuotiopaikoilla, mutta ei niissäkään ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0