Pääjärven retkeilyreitit

Pääjärvellä on kolme eripituista rengasreittiä, joiden pituudet ovat 1,5 km, 4,5 km ja 7,5 km. Lyhimmät reitit soveltuvat hyvin myös lapsiperheille.

Lyhin reitti 1,5 km kiertää parkkipaikalta laavulle ja takaisin sisältäen myös rannansuuntaista polkua. Maasto on helppo kulkuista ja suhteellisen tasaista. Reitti on merkitty keltaisilla merkeillä.

Keskimmäinen reitti 4,5 km kiertää rannansuuntaista polkua, mutta vaihtelee myös mäntykankaasta upeaan koivikkoon ja sieltä vielä tiheään kuusikkoon. Matkan aikana on metsälampia ja suonsilmäkkeitä. Reitti on merkitty keltaisilla merkeillä ja risteyksissä on opastus kynnysniemen lenkki.

Pisin reitti 7,5 km kiertää Pääjärven ympäri vaihtelevassa maastossa. Reitti on merkitty keltaisilla merkeillä ja risteyksissä on opastus Pääjärven kierto. (Pidemmälle vievät pitkokset ovat veden alapuolella. Kulku onnistuu ilman kenkiä, mutta ei kengillä kävellessä vesi nousee sääreen asti.) PÄIVITETTY 30.11.2020!

Reitiltä löytyy kaksi taukopaikkaa:
– Tulipaikka
– Laavu

Kuivakäymälä on sijoitettu parkkipaikalle.

Huomioitavaa: Parkkipaikka tulee nopeasti kohdalle. (Härkätie 1128), Moottorikäyttöisillä vesikulkuneuvoilla ajaminen on kielletty.
Muuta: Soveltuu melontaan ja pääosin myös haastavaan maastopyöräilyyn.

Pääjärven reitit ovat osa Hämeen Ilvesreittiä, joka on yli 200 km:n mittainen Riihimäen, Lopen, Tammelan ja Hämeenlinnan alueilla kulkeva yhdysreitti (hameenvirkistysalueyhdistys.fi). Reitti on merkitty Hämeen Ilvesreitin tavoin keltaisin merkein ja Ilves-tunnuksin.

Härkätie 112
Karttakoordinaatit N 60° 47.5243′ E 24° 5.0408


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0