PÄÄJÄRVEN PARKKIPAIKAN LAAJENNUSTYÖ TEHDÄÄN VIIKOLLA 35. PARKKIPAIKKA ON OPASTEITA VAILLE VALMIS.

Pääjärven retkeilyreitit

Pääjärvellä on kolme eripituista rengasreittiä, joiden pituudet ovat 1,5 km, 4,5 km ja 7,5 km. Lyhimmät reitit soveltuvat hyvin myös lapsiperheille.

Lyhin reitti laavulenkki 1,5 km kiertää parkkipaikalta laavulle ja takaisin sisältäen myös rannansuuntaista polkua. Maasto on helppo kulkuista ja suhteellisen tasaista. Merkitty punaisilla merkeillä.

Keskimmäinen reitti Kynnysniemen kierto 4,5 km kiertää rannansuuntaista polkua, mutta vaihtelee myös mäntykankaasta upeaan koivikkoon ja sieltä vielä tiheään kuusikkoon. Matkan aikana on metsälampia ja suonsilmäkkeitä. Reitti on merkitty sinisillä merkeillä ja risteyksissä on opastus kynnysniemen lenkki.

Pisin reitti Pääjärven kierto 7,5 km kiertää Pääjärven ympäri vaihtelevassa maastossa. Reitti on merkitty oransseilla merkeillä ja risteyksissä on opastus Pääjärven kierto. (Pidemmälle vievät pitkokset ovat veden alapuolella, kun veden pinta nousee. Kulku onnistuu ilman kenkiä, mutta ei kengillä kävellessä vesi nousee sääreen asti.)

Reitiltä löytyy kaksi taukopaikkaa:
– Tulipaikka
– Laavu

Kuivakäymälä on sijoitettu parkkipaikalle.

Huomioitavaa: Parkkipaikka tulee nopeasti kohdalle. (Härkätie 1128), Moottorikäyttöisillä vesikulkuneuvoilla ajaminen on kielletty.
Muuta: Soveltuu melontaan ja pääosin myös haastavaan maastopyöräilyyn.

Pääjärven reitit ovat osa Hämeen Ilvesreittiä, joka on yli 200 km:n mittainen Riihimäen, Lopen, Tammelan ja Hämeenlinnan alueilla kulkeva yhdysreitti (hameenvirkistysalueyhdistys.fi). Reitti on merkitty Hämeen Ilvesreitin tavoin keltaisin merkein ja Ilves-tunnuksin.

Härkätie 1128
Karttakoordinaatit N 60° 47.5243′ E 24° 5.0408


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 2 Kyllä 3 Ei 2