Palveluseteli

Perusturvalautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 19.2.2013 lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun palvelusetelin käyttöönottamisen Lopen kunnassa. Palvelusetelin arvo on 27 euroa.

Palvelusetelin avulla tuetaan lapsiperheitä yksityiseltä palveluntuottajalta hankitun tilapäisen kotipalvelun maksamisessa setelin arvoon asti.

Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun palveluseteli on harkinnanvarainen palvelu, palveluseteliin ei ole subjektiivista oikeutta. Palvelusetelillä palveluja ostettaessa asiakas maksaa palveluntuottajalle omavastuuosuuden eli palveluntuottajan tuntihinnan ja palvelusetelin arvon välisen eron.

Päätöksen palvelusetelin myöntämisestä asiakkaalle tekee johtava sosiaalityöntekijä. Palveluseteli myönnetään korkeintaan kahdeksi kuukaudeksi. Palveluseteli on haettava ennen tilapäisen kotihoidon alkamista. Palveluseteliä ei myönnetä takautuvasti.

Palvelun hakija

Lopen kunnalta on mahdollista hakea lapsiperheiden tilapäisen kotiavun palveluseteliä.

Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun palveluseteli on harkinnanvarainen ja määrärahasidonnainen etuus. Palveluntarve on tilapäistä, korkeintaan kaksi kuukautta kestävää.

Lapsiperheiden kotipalvelua voi tiedustella sosiaalihuollon erityisasiantuntija Kaisa Lepolalta, p. (019) 758 6249.

Palvelusetelin hakeminen – ohjeet ja lomakkeet

Palvelun tuottaja

Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun palveluseteliyrittäjäksi on jatkuva haku.

Palvelusetelin avulla tuotettavien palveluiden edellytys on, että palveluntuottaja on tehnyt aluehallintoviraston ilmoituksen yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta Lopen kuntaan tai saanut luvan tuottaa sosiaalipalvelua aluehallintovirastolta.

Palvelusetelituotteille asetettavat lakisääteiset edellytykset sekä kunnan asettamat vaatimukset löytyvät alla olevista linkeistä.

Palvelusetelin tuottajaksi hakeminen – kriteerit ja lomakkeet


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2