Alakoulut Koulut Sivistyspalvelut Yläkoulut

Perusopetuksen Korona-tiedote 12.3.2020

Tärkeitä ohjeita

Poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi pyydämme teitä seuraamaan Wilma viestintää mieluiten reaaliajassa tai vähintään useamman kerran päivässä. Wilma viestit tulee lukea aina illalla ja heti aamulla. Wilmassa saattaa nyt poikkeustilanteessa olla erittäin kiireellistä viestintään myös myöhään illalla. Osa viesteistä on huoltajan välttämätöntä tietää ennen seuraavaa koulupäivää. Mikäli koulupäivään tai muihin järjestelyihin tulee muutoksia, tiedotetaan niistä ainoastaan Wilmassa.

Oppilaan tulee jäädä matalalla kynnyksellä kotiin, mikäli tuntee flunssan oireita. Kouluun ei missään nimessä saa tulla kuumeisena eikä flunssaoireisena.

Kaikkea tarpeetonta vierailua koulun tiloissa tulee välttää. Koulun tiloihin ei myöskään saa tulla, mikäli tuntee flunssaoireita.

Oppilaiden oppikirjat ja muut oppimateriaalit säilytetään jatkossa kotona. Mukaan kouluun otetaan ainoastaan ko. päivän opiskelussa tarvittavat kirjat ja muut koulutarvikkeet.

Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti epidemia-alueelta ulkomailta palaavan päiväkoti- tai kouluikäisen lapsen tai työntekijän kohdalla tulee 12.3. saatujen uusien valtakunnallisten ohjeiden perusteella noudattaa kahden viikon varoaikaa. Eli tuona aikana he eivät saa saapua päiväkotiin, kouluun

Mikäli oppilas joutuu jäämään kotiin, annetaan Wilman välityksellä ohjeita opiskelusta poissaolon aikana.

Jos opettajia ja/tai oppilaita on poissa suuria määriä yhtä aikaa, tällöin kyseessä olisi poikkeustilanne. Opetuksen sisällöt ja työtavat harkitaan tuolloin tilanteen mukaan.

Alla on opetushallituksen ohje sellaisesta tilanteesta, jolloin huoltajat päättävät esim. varotoimenpiteenä ottaa lapsensa tilapäisesti kotiin:

Koronatilanne saattaa johtaa siihen, että huoltajat hakevat koulussa oppilaana olevalle lapselleen lupaa olla poissa koulusta, vaikkei lapsi olekaan sairas tai häntä ei ole määrätty karanteeniin. Poissaoloon tulee saada lupa. Rehtori tai opettaja voi myöntää luvan tilapäiseen poissaoloon erityisestä syystä (enintään 5 päivää opettaja/luokanvalvoja yli 5 päivää rehtori). Opettaja voi turvautua päätöksenteossa esimerkiksi oman koulun terveydenhuollon ammattilaisiin. Opettaja voi antaa oppilaalle tehtäviä poissaolon ajaksi. Tällöin keskitytään tärkeimpiin ja keskeisimpiin sisältöihin. Myöhemmin myös näissä tapauksissa tukiopetuksella voidaan vastata poissaolosta johtuviin tuen tarpeisiin.”

Jos ohjeisiin tulee muutoksia, tiedotamme teitä niistä aina mahdollisimman pian!

Oppilaiden käsihygienia hoituu saippualla ja vedellä

Terveydenhuollon ammattilaisten mukaan paras keino suojautua pöpöiltä on hyvä käsihygienia ja “oikea” yskimistapa. Ne ovat parhaat keinot kaiken ikäisille suojautua kausi-influenssalta, korona- tai vatsatautiviruksilta sekä muilta hengitystieinfektioilta.

Kädet on hyvä pestä aina, kun tulee ulkoa sisälle, ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen sekä niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen. Kouluissa kiinnitetään erityistä huomiota oppilaiden käsienpesuun ja yskimiskäytänteisiin. Oppilaita opastetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti pesemään käsiä saippualla ja vedellä ainakin 20 sekunnin ajan. Tämän jälkeen kädet kuivataan huolellisesti.

Oppilaiden kanssa käydään läpi myös “oikeita” yskimiskäytänteitä. Yskitään hihaan, ei käsiin.

Ohjeita käsienpesuun ja yskimiseen löytyy THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen.

THL:n sivulle https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19 päivittyy myös koko ajan koronaviruksesta lisätietoa kansalaisten koronaviruksesta esittämiin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa
Oman koulun rehtori

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen informaatio koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

 

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.