Alakoulut Koulut Sivistyspalvelut Yläkoulut

Perusopetuksen Korona-tiedote 14.3.2020

Tärkeitä ohjeita

Poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi muistutamme teitä Opetushallituksen ohjeesta tilanteessa, jolloin huoltajat päättävät varotoimenpiteenä ottaa lapsensa tilapäisesti kotiin:

Koronatilanne saattaa johtaa myös siihen, että huoltajat hakevat koulussa oppilaana olevalle lapselleen lupaa olla poissa koulusta, vaikkei lapsi ole ollut ulkomailla eikä hän ole sairas tai häntä ei ole määrätty karanteeniin. Poissaoloon tulee saada lupa ja se voidaan myöntää vain erityisestä syystä. Opettaja voi turvautua harkinnassa esimerkiksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaisiin. Opettaja antaa oppilaalle tehtäviä poissaolon ajaksi. Myöhemmin tukiopetuksella voidaan vastata poissaolosta johtuviin tuen tarpeisiin.” 

Toistaiseksi kaikki haetut lomat myönnetään ja aina enintään viikoksi kerrallaan. Loma-anomukset tulee toimittaa opettajalle/luokanvalvojalle Wilma-viestinä. Opettajat tulevat antamaan oppilaille tehtäviä poissaolon ajaksi Wilman kautta.  Tilanteen pitkittyessä pyrimme järjestämään myös etäopetusta mahdollisuuksien mukaan.

Pyydämme teitä seuraamaan Wilma viestintää mieluiten reaaliajassa tai vähintään useamman kerran päivässä. Wilma viestit tulee lukea aina illalla ja heti aamulla. Wilmassa saattaa nyt poikkeustilanteessa olla erittäin kiireellistä viestintään myös myöhään illalla. Osa viesteistä on huoltajan välttämätöntä tietää ennen seuraavaa koulupäivää. Mikäli koulupäivään tai muihin järjestelyihin tulee muutoksia, tiedotetaan niistä ainoastaan Wilmassa.

Oppilaan tulee jäädä matalalla kynnyksellä kotiin, mikäli tuntee flunssan oireita. Kouluun ei missään nimessä saa tulla kuumeisena eikä flunssaoireisena.

Kaikkea tarpeetonta vierailua koulun tiloissa tulee välttää. Koulun tiloihin ei myöskään saa tulla, mikäli tuntee flunssaoireita.

Oppilaiden oppikirjat ja muut oppimateriaalit säilytetään jatkossa kotona. Mukaan kouluun otetaan ainoastaan ko. päivän opiskelussa tarvittavat kirjat ja muut koulutarvikkeet.

Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti epidemia-alueelta ulkomailta palaavan päiväkoti- tai kouluikäisen lapsen tai työntekijän kohdalla tulee 12.3. saatujen uusien valtakunnallisten ohjeiden perusteella noudattaa kahden viikon varoaikaa. Eli tuona aikana he eivät saa saapua päiväkotiin, kouluun. Mikäli oppilas joutuu jäämään kotiin, annetaan Wilman välityksellä ohjeita opiskelusta poissaolon aikana.

Jos opettajia ja/tai oppilaita on poissa suuria määriä yhtä aikaa, tällöin kyseessä olisi poikkeustilanne. Opetuksen sisällöt ja työtavat harkitaan tuolloin tilanteen mukaan.

Jos ohjeisiin tulee muutoksia, tiedotamme teitä niistä aina mahdollisimman pian!OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.