Yleinen

Riihimäen seudun kunnat edellyttävät vahvempaa omistajaohjausta sairaalahankkeessa

Riihimäen, Lopen ja Hausjärven seutujohtoryhmä edellyttää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä vahvempaa omistajakuntien mukaan ottamista ja ohjausta, kun Assi-sairaalahankkeen jatkovaihtoehtoja ja sairaalainvestointien kokonaisuutta linjataan. Käytännössä tämä tarkoittaisi kunnista koostuvan ohjausryhmän asettamista sairaalahankkeen valmisteluun sairaanhoitopiirin johdon tueksi.

”Lisäksi Riihimäen seutujohtoryhmä edellyttää, että eri vaihtoehtoihin liittyvät tuottavuusarviot lasketaan ja perustellaan, jotta näihin liittyvät riskit voidaan kuntien näkökulmasta minimoida”, Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri kertoo.

Hausjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Heini Ristavaara ja Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä pitävät lisäksi tärkeänä, että aluesairaaloiden asema arvioidaan uudelleen.

”On selvitettävä, voisiko joitain maakunnan erikoissairaanhoidon toimintoja keskittää Riihimäelle ja Forssaan. Sillä tavoin voitaisiin saada suunniteltua keskussairaalainvestointia pienemmäksi”, Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä sanoo.

Seutujohtoryhmään kuuluvat Riihimäen, Lopen ja Hausjärven kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat sekä kuntajohtajat. Seutujohtoryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa käsittelemään seudun yhteisiä yhteistyö- ja edunvalvonta-asioita.

Lisätietoja antaa

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri, puh. 040  8255 967

Hausjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Heini Ristavaara, puh. 050  3798 687

Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä, puh. 044  5082 110

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.