Elinkeinopalvelut

Riihimäen seudun matkailutoimijat verkostoituvat

Riihimäen seudun matkailu -hanke – yhdessä eteenpäin on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Kumppanuusverkosto tapasi tänään ensimmäistä kertaa livenä hankkeen aloittamisen jälkeen koronarajoitusten helpotuttua. Aamukahvitapaamisessa oli mukana yli 30 matkailutoimijan lisäksi Riihimäen kaupunginjohtaja Jere Penttilä ja elinvoimajohtaja Mika Herpiö, Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen ja Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela. Hankkeen toteuttamisesta vastaa Riihimäen Messut Oy.

Konkreettisia toimenpiteitä matkailukohteiden hyödyksi

Hankkeen tarkoituksena on luoda matkailuorganisaatio palvelemaan Riihimäen seutua eli Hausjärveä, Loppea ja Riihimäkeä pitkäjänteisesti. Onnistumisen edellytyksenä on sekä kuntien ja kaupungin että matkailutoimijoiden sitoutuminen yhteiseen päämäärään eli kestävän matkailun kehittämiseen ja matkailijoiden määrän lisäämiseen seudulla. ”Tarkoituksemme on saada mahdollisimman paljon positiivista näkyvyyttä seudulle. Olemme aloittaneet uusien seudullisten matkailun verkkosivujen tekemisen ja visitriihimaki.fi -sivusto aukeaa alkuvuodesta 2022”, iloitsee Riihimäen Messujen toimitusjohtaja Ninni Manninen. Tammikuu on tärkeä, koska silloin Helsingin messukeskuksessa järjestetään Matka-messut, jonne hanke on varannut yhteisosaston. ”Matka-messuille valmistuu myös Visit Riihimäen -ilme ja matkailijoille tuttu esite: Parhaat Palat. Parhaissa Paloissa on mukana hankkeessa mukana olevien kuntien ja matkailutoimijoiden lisäksi Hattula ja Janakkala”, kertoo Manninen.

Yhteistyö on tärkeää

Riihimäen seudun matkailua kehitetään tiivisti kolmen kunnan kesken. ”Kehitämme toimintaa matkailijan näkökulmasta. Ajattelemme asiaa aina matkailijan näkövinkkelistä ja toimimme sisältö edellä”, kertoo matkailuhankkeen työryhmässä mukana oleva Hausjärven henkilöstösuunnittelija Anniina Mäki. ”Määrittelimme pari vuotta sitten toisessa hankkeessa seudulliset matkailun kärjet, jotka ovat luonto, kulttuuri, hyvinvointi ja paikallinen elämä. Nämä kärjet ovat edelleen ajankohtaisia ja jatkamme niiden työstämistä ”, kertoo Tuula Pirinen kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Lopelta. Maakunnan tasolla yhteistyötä tehdään tiiviisti myös Forssan ja Hämeenlinnan seutujen kanssa.

Monipuolinen matkailualue Kanta-Hämeen sydämessä

Riihimäen seutu on matkailijan näkökulmasta hyvin monipuolinen alue. Alueella on kaunis luonto, ja aktiiviselle matkailijalle löytyy monenlaista tekemistä mm. metsäkuntosali, kesällä suursuosioon nousseet sup-laudat, frisbeegolf radat sekä merkittyjä luontoreittejä 100 kilometriä. Luontopolkujen lisäksi Lopella on ampumarata, Riihimäellä Suomen Metsästysmuseo ja Erämessut, joten eräilijälle löytyy monta mielenkiintoista kohdetta. Riihimäki on tunnettu lasista ja lasikulttuuriin voi tutustua hyvin Suomen Lasimuseossa sekä Hyttikorttelin alueella. Seudulla on myös moninaisia ja erikoisia shoppailumahdollisuuksia tilamyynnistä tehtaanmyymälöihin. Näistä sekä monipuolisesta tapahtuma- ja
kulttuuritarjonnasta tullaan kertomaan lisää VisitRiihimäki -sivustolla tammikuussa.

Lisätiedot:

Riihimäen Messut Oy, Ninni Manninen, toimitusjohtaja, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, p. 050 362 6051
Riihimäen Messut Oy, Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, p. 050 516 4004
https://visithame.fi/top-10-kayntikohteet-riihimaen-seudulla/


,

Asiasanat: matkailu

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.