Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Bandura ja kantele – ylivoimainen liitto

10.10. 14:00

| 10€

Ukrainan tunnetuin banduristitrio TRIO ORIANAN konsertti Bandura ja kantele – ylivoimainen liitto Lopen kirjaston Fallesmannissa sunnuntaina 10.10. klo 14.

Yhtyeessä esiintyvät Natalija Hotsyk (sopraano), Iryna Hubjak (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto). Trion konserttiohjelmisto on hyvin monipuolinen. Se kattaa laajan kirjon lajeja ja tyylejä kansanmusiikista klassiseen ja hengelliseen musiikkiin, maailmanlaajuisesti tunnettujen säveltäjien ja nykyisten musiikintekijöiden teoksista jazziin. Trio esittää konserttiohjelmissaan niin instrumentaaliteoksia kuin banduralla säestettyjä vokaaliteoksia, mutta konserteissa kuullaan myös lauluja a cappella -esityksinä.

Ollessaan ensimmäisellä konserttikiertueellaan Suomessa marraskuussa 2018 banduristitrio Orianan jäsenet tutustuivat suomalaiseen kansansoittimeen kanteleeseen. He innostuivat siitä heti, eikä suotta – ovathan niin bandura kuin kantele ikonisia soittimia ja Ukrainan ja Suomen kansojen omintakeisia musiikillisia symboleita, jotka sisältävät valtavan määrän kulttuurista ja henkistä perintöä. Ajatus trion musiikkiteosten soittamisesta samanaikaisesti banduralla ja kanteleella tuntui kovin houkuttelevalta. Tulos oli uskomattoman innostava: kantele ja bandura soivat erinomaisesti yhdessä täydentäen ja rikastuttaen toisiaan. Banduristitrio Oriana puolestaan on ylpeä siitä, että se on Ukrainassa ensimmäinen tunnettu yhtye, joka on yhdistänyt ukrainalaisen banduran ja suomalaisen kanteleen.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
10.10.
Aika:
14:00
Hinta:
10€
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Fallesmanni-sali, Lopen kirjasto
Kauppatie 3
Loppi, 12700 Suomi
+ Google Map