Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Infotilaisuus: Tutkimukset ja kokemukset rehevän järven hoidosta

17.3. 14:0015:00

Olisiko Littoistenjärven kokemuksista hyötyä Loppijärven hoidossa?

Loppijärven ystävät ry järjestää lauantaina 17.3. klo 14 alkaen Lopen kunnantalon valtuustosalissa yleisötilaisuuden, jonka aiheena on Tutkimuksia ja kokemuksia rehevän järven hoidosta.

Pääesiintyjäksi saadaan maamme kokeneimpiin järviasiantuntijoihin kuuluva Jouko Sarvala, joka on ollut vuosikymmeniä Turun yliopiston vesiekologian professori. Sarvala on johtanut mm. Säkylän Pyhäjärven ja Köyliönjärven ansiokkaita tutkimuksia ja hoitotoimien suunnittelua.

Lauantaina Lopella Sarvalan aiheena on Littoistenjärven kokeileva tutkimuspohjainen hoito vuosien myötä muuttuvissa haasteissa. Saamme kuulla tutkimus- ja koetuloksia mm. ilmastuksesta, uposkasvien poistosta, tehokalastuksesta ja viime vuonna kuuluisaksi tulleesta järviveden fosforin kemiallisesta saostuksesta. Sarvala asuu itse Littoisissa.

Toinen puhujavieras on kalabiologi Ari Westermark Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä. Yhdistys vastaa muun muassa Loppijärven vuosikymmeniä jatkuneesta velvoitetarkkailusta. Westermark on avainhenkilö petokalaistutuksia kalakannan hoidossa kokeilevassa KVVY:n Hauki-hankkeessa ja tuntee myös kuha-asiat. Westermark kertoo meille hankkeen kokemuksista ja heijastaa niitä Loppijärven koekalastusten tuloksiin.

Loppijärven suojeluyhdistyksen, Loppijärven ystävät ry:n puheenjohtaja Heikki Bergholm tekee avauksessaan katsauksen järvemme ajankohtaiseen tilaan. Lisäksi Tommi Peltovuori suojeluyhdistyksestä kertoo Loppijärvellä toteutetun sedimenttitutkimushankkeen tuloksista.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Loppijärven ystävät ry.

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
17.3.
Aika:
14:00 – 15:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kunnantalon valtuustosali
Yhdystie 5
Loppi, 12700 Suomi
+ Google Map