Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Runon ja musiikin tuokio – Juhani Peltonen 80 vuotta

12.5. 17:0018:00

Kirjailija Juhani PeltonenLoppilaisen kirjailija Juhani Peltosen syntymästä tulee kuluneeksi 80 vuotta 12.5.2021.  Merkkipäivän kunniaksi Juhani Peltosen seura ry ja Lopen kunnan kulttuuritoimi järjestävät Runon ja musiikin tuokion kirjailijan syntymäpäivänä. Juhanin runoja esittää Erja Noroviita ja musiikista vastaa Jiri Parviainen, kontrabasso. Esityspaikkana toimii Juhanin työhuone. Ohjelmaan sisältyy myös käynti Juhani Peltosen muistomerkillä.

Tilaisuus kuvataan etukäteen ja se on katsottavissa 12.5. klo 17 tästä linkistä >>. Esitys löytyy myös tallenteena Youtubesta.

YLE Audio-Areenassa julkaistaan Juhani Peltosen syntymäpäivän kunniaksi ke 12.5. Peltosen kirjoittama Maanäären viinitarhurit -kuunnelma. Lisäksi Areenaan tulevat kolmena seuraavana keskiviikkona kuunnelmat Pensasaidan takana, Katu virtaa huoneeseen ja Pateettiset tarinat.

Juhani Peltosen laajaan tuotantoon kuuluu proosaa, runoutta ja näytelmiä. Peltonen oli omaperäinen tyyliniekka, jonka tuotannon kaksi ominaispiirrettä ovat toisaalta romanttinen raskasmielisyys ja elämänpessimismi, toisaalta kielellinen keksintä ja ilottelu. Juhani tunnetaan parhaiten romaanistaan Elmo (1978), joka on parodinen tarina Elmo-nimisestä suomalaisesta urheilusankarista. Hänen kirjallinen tuotantonsa käsittää kahdeksan runokokoelmaa, seitsemän romaania, kuusi novellikokoelmaa, neljä näytelmää Kansallisteatteriin ja yhden pakinakokoelman, ja lisäksi hän toimitti antologiat runoudestaan ja novelleistaan. Lisäksi Peltonen kirjoitti myös 10 käsikirjoituksia televisioteatterille ja 14 kuunnelmia radioteatterille.

Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva, Juhani Peltonen vuonna 1965

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
12.5.
Aika:
17:00 – 18:00
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/470712424040702

Tapahtumapaikka

Verkkotapahtuma
Suomi

Järjestäjä

Lopen kunnan kulttuuritoimi
Puhelin:
040 330 6035
Kotisivu:
http://www.loppi.fi/kulttuuri