Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pirttilahti Tango Experience – Tangokonsertti Loppisalissa –

20.1. 16:0017:00

| 10€

Argentiinalaista tangoa mahtavan orkesterin voimin

Loppisalissa on luvassa ainutlaatuinen tangokonsertti sunnuntaina 20.1. klo 16. Pirttilahti Tango Experience on vuosi sitten perustettu 17:stä muusikosta koostuva argentiinalaisen tangon huippuorkesteri. Orkesterin rivistöstä löytyy luonnollisesti myös tämän musiikin tunnusomaisin soitin eli bandoneon. Itse asiassa niitä on peräti seitsemän, ja Pirttilahti Tango Experience hakeekin soinnillaan heti vertaistaan koko Euroopassa. Muita soittimia ovat viulu, sello, kontrabasso ja piano.

Orkesteria johtaa riihimäkeläinen, kansainvälisen Che Bandoneon-kilpailun Yhdysvalloissa viime kesänä voittanut Sami Pirttilahti.
”Olin pari vuotta sitten Pohjois-Amerikassa mestarikurssilla, jossa opiskeltiin argentiinalaisen tangon soittamista orkesterissa. Opettajina tällä festivaalilla oli alan parhaita viulisteja, bandoneonisteja, pianisteja ja basisteja, eli vanhoja legendoja siirtämässä osaamistaan seuraavalle sukupolvelle. Reissu oli todella silmiä avaava elämys, ja päätin että Suomeenkin täytyy tällainen iso orkesteri saada.”

Pirttilahti Tango Experiencen ohjelmisto koostuu pääasiassa Anibal Troilon ja Osvaldo Pugliesen orkestereiden alkuperäisistä sovituksista. Troilo oli bandoneonistina esikuva kaikille hänen aikansa jälkeisille mestareille, ja muun muassa modernin tangotyylin myöhemmin kehittäneen Astor Piazzollan henkilökohtainen oppi-isä. Suomessakin kahdesti konserttivierailun tehnyt pianisti Osvaldo Pugliese puolestaan johti Buenos Airesin suurinta ja suosituinta tango-orkesteria.

”Olen soittanut vuosien saatossa paljon Piazzollaa ja hänen musiikkinsa takia tulin ostaneeksi ensimmäisen bandoneonini. Mutta nyt tällaisen orkesterin kautta on mahdollisuus päästä käsiksi sellaiseen tangoon, jota meillä Pohjolassa on kuultu hyvin harvoin. Se on vanhaa ja argentiinalaisittain perinteistä, mutta silti meidän korvaamme todella rikasta ja kaikkea muuta kuin pölylle haisevaa. Tämä musiikki on vienyt minut täysin mukanaan!” Pirttilahti innostuu.

 

Pirttilahti toteaa myös, että tällainen kokoonpano tulee Suomen kaltaisessa tangomaassa todennäköisesti herättämään huomiota. ”Uskoisin, että muutaman vuoden päästä orkesterimme on tuttu eri yhteyksistä jo aika monelle. Olen todella onnellinen, että sain mukaan näin loistavia muusikoita ympäri Suomea. Kuvitelkaa, moni heistä matkustaa satojakin kilometrejä harjoituksiimme. Se on sitä intohimoa tangoon!”

 

Loppisalin konsertti järjestetään yhteistyössä Hyvinkään Opiston ja Lopen kulttuuritoimen kanssa. Lipun 10€ voi ostaa ovelta, ja niitä voi varata myös etukäteen sähköpostilla spirttilahti@gmail.com.

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
20.1.
Aika:
16:00 – 17:00
Hinta:
10€
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Pirttilahti Tango Experience
Sähköposti:
spirttilahti@gmail.com

Tapahtumapaikka

Loppisali
Opintie 2-4
Loppi, 12700 Suomi
+ Google Map