Yleinen

Tarkennus Pihlajalinnan uutisointiin lääkäripalvelujen tarjoamisesta Lopella

Pihlajalinna tiedotti maanantaina 7.1.2019, että Pihlajalinna ja Hattulan Terveys palauttavat julkista terveydenhuoltoa ja lähipalveluita Lopelle. Uutinen julkaistiin tiistaina informaatiomielessä myös Lopen kunnan internet-sivuilla.

On osoittautunut, että uutisoinnin perusteella on laajalti ymmärretty palvelun olevan osa kunnan toimintaa. Kyseessä on puhtaasti yksityisen toimijan, eli Pihlajalinnan järjestämä palvelu Lopella sijaitsevassa toimipisteessään. Lopen ja Hattulan kunnat eivät ole millään tavoin osallisia kyseisen palvelun järjestämiseen.

Terveydenhuoltolain 48 §:n mukaan henkilö voi valita perusterveydenhuollostaan vastaavan terveyskeskuksen. Toinen kunta ei voi perustaa terveysasemaa toisen kunnan alueelle kuntalain kunnan yleisen toimialan perusteella. Hattulan kunta ei siis ole perustamassa Lopen kuntaan terveysasemaa, eikä toiminta ei ole myöskään millään tavoin Lopen kunnan järjestämää.

Lopen kunnan julkisista lääkäripalveluista vastaa Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymä.

Pihlajalinna osaltaan edelleen selvittää mahdollisuuksiaan tarjota lääkäripalveluita Lopella ja tulee informoimaan asiasta lisää.

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 3 Kyllä 5 Ei 3

Kommentit on suljettu.