Yleinen

Terveenä jouluun – kuntajohtajat vetoavat asukkaisiin koronatilanteen hallintaan saamiseksi 

Koronatilanne on tällä hetkellä vakava Riihimäen seudun kunnissa. Riihimäen, Lopen ja Hausjärven neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuusluku on 104/100 000 asukasta kohden (jakso 16.–29.11.), kun se edeltävällä kahden viikon jaksolla oli 51/100 000 asukasta. Ilmaantuvuusluvun avulla viranomaiset pystyvät laskemaan ja seuraamaan koronavirustartuntojen määrää alueittain ja asukasmäärään suhteutettuna.

Riihimäen seutu, kuten koko Kanta-Häme on tällä hetkellä koronapandemian leviämisvaiheessa. Erot maakunnan sisällä ovat kohtuullisen suuria, ja Riihimäen seudulla epidemiatilanne on muuta Kanta-Hämettä selvästi vakavampi. Riihimäen seudulla korostuvat muuta Kanta-Hämettä enemmän Uudenmaan puolella syntyneet työhön ja vierailuihin liittyvät tartunnat.

Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö, Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela ja Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen vetoavat asukkaisiin, jotta he noudattaisivat voimassa olevia suosituksia.

”Meillä on käsissämme selvästi huolestuttava tilanne koko koronaepidemian alkamisen jälkeen. Teemme kunnissa kaikkemme, jotta ennalta ehkäisevillä toimilla saamme vähennettyä tartuntojen leviämistä. Kuntien lisäksi meistä jokaisen on tärkeää pysähtyä ja miettiä, mitkä menot ovat välttämättömiä. Kun noudatamme lähiviikot suosituksia, meistä jokainen voi viettää joulun terveenä”, kuntajohtajat toteavat.

Kuntalaisen kannalta koronan ehkäisyn viisi valttia ovat yksinkertaisia arjen asioita: mene kipeänä ainoastaan testiin, muista turvavälit, pese kädet, käytä maskia ja lataa Koronavilkku >>

Lukuisat yritykset kehittävät parhaillaan rokotetta koronavirukseen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan koronavirusrokotteen käyttöönottoa ja rokotusten aloittamista on realistista odottaa vuoden 2021 alussa. THL on koonnut verkkosivuilleen kysymyksiä ja vastauksia rokotteesta >>

Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi ovat koonneet verkkosivuilleen koronatietoa. Tästä linkistä pääset Lopen kunnan koronasivulle. Tämän lisäksi kunnat jakavat tietoa asukkailleen sosiaalisen median kanavissa.

Lisätietoja antaa

Mika Herpiö, Riihimäen vt. kaupunginjohtaja, puh. 040 – 500 3345

Mikko Salmela, Lopen kunnanjohtaja, puh. 040 – 630 6401

Pekka Määttänen, Hausjärven kunnanjohtaja, puh. 040 – 767 6488

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.