Yleinen

UNICEF Lapsiystävällinen kunta -työ Lopella etenee

Lopen kunnan osalta UNICEF Lapsiystävällinen kunta -toimintasuunnitelma on valmistunut ja työskentely asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi on jo käynnistetty. Toimintasuunnitelman tavoitteisiin, toimenpiteisiin sekä sovittuihin mittareihin pääsee tutustumaan täällä >>

Lapsille ja nuorille suunnatussa kyselyssä esille nousseet asiat ovat vaikuttaneet toimintasuunnitelman laatimiseen. Lapsiystävällinen kunta-koordinaatioryhmässä sekä viidessä tavoitteiden mukaisessa alatyöryhmässä on mukana nuorten edustajat. Lisäksi nuoret ovat mukana tavoitteiden ja toimenpiteiden mukaisessa kehittämistyössä mm. perehdyttämässä lautakuntien jäseniä Lapsiystävällinen kunta-malliin.

Lopella kehittämistyötä ohjaa Lapsiystävällinen kunta – työn visio LOPELLA LAPSI SAA VAHVAT JUURET – osallisuus, yhteisöllisyys, luonnonläheisyys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat loppilaisten lasten ja nuorten arkea.

Toimintasuunnitelmassa korostamme seuraavia asioita

  • Lapset ja nuoret ovat tärkeitä kuntalaisia
  • Lapset ja nuoret huomioidaan kunnan asioista päätettäessä
  • Lapsilta ja nuorilta kysytään säännöllisesti palautetta
  • Aikuiset tuntevat lapsen oikeudet ja niistä kerrotaan kaikille
  • Lapsen ja nuoren kasvuympäristö on turvallinen, osallisuus toteutuu lapsen ja nuoren arjessa

Lapsiystävällinen kunta -mallin kehittämistyötä Lopella tehdään kaikkien toimialojen yhteistyönä monialaisesti. Lapset ja nuoret ovat mukana kehittämistyössä.

Lisätietoja
Marianna Kokko
UNICEF Lapsiystävällinen kunta- koordinaattori
marianna.kokko@loppi.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.