Yleinen

Voimassa olevia koronarajoituksia jatketaan 31.1.2021 asti – helpotuksia toisen asteen koulutukseen ja lasten harrastustoimintaan

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on käsitellyt koronavirustilannetta torstaina 7. tammikuuta. Maakunnan todettiin edelleen olevan epidemian leviämisvaiheessa, vaikka alueellisesti tilanne vaihtelee merkittävästikin. Maakuntaryhmän näkemys on, että koko Kanta-Hämeen alueella on tarkoituksenmukaista jatkaa yhdenmukaisia suosituksia 31. tammikuuta 2021 asti. Maakuntaryhmä suosittelee toisen asteen koulutuksen palauttamista lähiopetukseen oppilaitoksille sopivassa aikataulussa. Lisäksi suositellaan kunnille lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamista.

Opetustoiminta

Lopen lukion opiskelijat palaavat maanantaista 11.1. alkaen lähiopetukseen.  Kasvomaskien täysimääräistä käyttöä jatketaan sekä opettajien että opiskelijoiden keskuudessa sekä lukiossa että yläkoulussa. Maskisuositus koskee myös alakoulujen opettajia ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamista suositellaan myös sisäliikuntatiloissa, korkeintaan 10 henkilön ryhmissä. 11.1.2021 alkaen Liikuntahalli Elmolassa voidaan järjestää alle 20- vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa siten, että ryhmässä on 1 aikuinen ja 9 lasta/nuorta. Maakuntarajoja ylittäviä pelejä tai turnauksia ei tule järjestää. Lisäksi kasvomaskisuositus jatkuu leviämis- ja kiihtymisvaiheen ajan. Elmolassa yli 15 -vuotiaat käyttävät maskeja kaikkialla muualla paitsi harjoituksen aikana liikuntatilassa.

Seuraavat rajoitustoimet jatkuvat 31.1.2021 asti

  • Kunnan järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan eli Lopen opiston ja liikuntatoimen ryhmien sulkutoimia jatketaan. Etänä järjestettäviä kursseja ja muuta etänä järjestettävää ohjaustoimintaa jatketaan niissä ryhmissä missä se on mahdollista. Lopen opiston opetus lasten ja nuorten ryhmien osalta jatkuu viikosta 2 alkaen.
  • Kunnan hallinnoimien liikunta- ja harrastetilojen käyttöä rajoitetaan aikuisten toiminnan osalta. Rajoitus koskee tällä hetkellä Liikuntahalli Elmolaa ja Kuntalaa. Lisäksi Elmolan kuntosali on edellen suljettu kaikilta käyttäjiltä.
  • Kirjasto on toistaiseksi avoinna normaalisti mutta ylimääräistä oleskelua kirjaston tiloissa on hyvä välttää. Lukusali on suljettu.
  • Pandemiaryhmä suosittaa, että hoivayksiköiden vierailuissa suositellaan käytettävän erityistä harkintaa. Vierailut asumisyksiköissä järjestetään turvallisesti ulkona ja soveltuvin osin yksikössä. Ennen vierailua tulee olla yhteydessä henkilöstöön. Vierailun aikana noudatetaan erityistä hygieniaa ja noudatetaan turvavälejä.
  • Kunnantalo on suljettu ja siellä voi asioida vain ajanvarauksella. Palvelupiste Rosamunda on avoinna kirjaston aukioloaikoina
  • Kunnan nuorisotilat kirkonkylällä, Läyliäisissä ja Launosissa ovat suljettuina. Nuorteniltojen järjestäminen  verkkopalvelu Discordissa jatkuu viikosta 2 alkaen. Lisäksi nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse sekä sosiaalisen median kanavissa.
  • Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi, eikä niihin osallistumista suositella.
  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten rajoittamista korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksiin.
  • Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana Kanta-Hämeestä muualle suositellaan välttämään.
  • Kaikissa avoinna olevissa tiloissa tulee noudattaa erityisen tarkkaa hygieniaa ja huolehtia turvavälistä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.